/ Twintip
 / X Games

Skiforbundet bryter X Games-avtalen

Norges Skiforbund er skuffet over manglende antidoping-arbeid, og bryter X Games-avtalen med TV 2.

Sist oppdatert: 21. februar 2016 kl 20.08
BRYTER: NSF bryter avtalen med TV 2. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
BRYTER: NSF bryter avtalen med TV 2. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
Lesetid: 2 minutter

– For Norges Skiforbund er det umulig å ha en avtale med arrangøren når det ikke gjennomføres dopingtester i forbindelse med konkurransene. NSF har nulltoleranse når det gjelder doping og det er grunnleggende og helt avgjørende for oss at Wada-koden og idrettens regelverk for dopingtester blir fulgt på alle idrettsarrangement i Norge, sier skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Dopingkontroller var lenge et av de store ankepunktene da skiforbundet var med i X Games-diskusjonen tidlig i prosessen. Da lyktes partene å komme til enighet. Likevel bryter nå altså skiforbundet med TV 2, men Røste understreker at dette ikke skal gå utover det sportslige.

– Utøverne er underlagt dopingreglene i internasjonale konkurranser gjennom lisensen de har i FIS. De er en del av et system der de kan testes året rundt og utøverne er også gjennom landslagsavtalen forpliktet til å overholde bestemmelsene tilknyttet antidoping i alle typer aktivitet, sier sportssjef Christopher Frankum. 

Har du lest denne? Går i strupen på luftig X Games-budsjett

Dermed får Tiril Sjåstad Christiansen, Johanne Killi, Johan Berg, Felix Usterud, Øystein Bråten og Klaus Finne kjøre konkurransen i Tøyenparken i Oslo.

Ifølge pressemeldingen er det ESPN som har manglet velvilje i antidoping-arbeidet.

– NSF (Norges Skiforbund) har siden avtalen ble undertegnet vært opptatt av å sikre at forpliktelsene knyttet til dopingtester ble overholdt. Også TV 2 har den siste tiden jobbet for å få gjennomført dopingtester i X-Games, men ESPN har ikke ønsket slike tester i forbindelse med konkurransene, heter det i pressemeldingen.

Publisert 21. februar 2016 kl 20.08
Sist oppdatert 21. februar 2016 kl 20.08
annonse
Relaterte artikler
DEN STORE X: Norge kan vise til gode resultater i X Games.
Snowboard live fra X Games i Aspen 2023

Live fra X Games - snowboard

KNOKKEL HOPP: Knuckle huck er blitt en av de mest populære konkurransene under X Games. Svenske Jesper Tjäder er invitert også i år. Foto: Monster Energy
Freeski live fra X Games i Aspen 2023

Live fra X Games - freeski

Marcus Kleveland
Syv norske utøvere klare for X Games

Slik blir årets X Games

Ingen støtte fra Stortinget

Nei til X Games: - Vedmodig og trist

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen