– Av alle byer i verden, hvordan havnet X Games i Oslo?

– For det første er det en veldig bra by, og vinter-tradisjonene med både snowboard og ski er store her. Mange X Games-utøvere kommer fra Norge. Fra det standpunktet er det veldig naturlig å komme hit, og samtidig har støtten fra byen og samfunnet her vært viktig. 

Annonse

– Var det avgjørende for å få X Games hit?

– Ja, helt klart. Det var helt avgjørende, og ekstremt viktig for å få konkurransen hit. Vi hadde ikke vært her uten den.

– Har Norge vært et aktuelt land for X Games tidligere?

– Nei, vi har egentlig ikke det. Ikke jeg personlig i alle fall. Dette er første gang vi har tatt en ordentlig kikk på Norge og Oslo. Nå har jeg vært her tre ganger selv, og det har vært veldig bra.

– Dere mikser sammen skateboard og snowboard. Hvordan skjedde det? 

– For oss var det en unik mulighet fordi på andre steder er det ikke byer som kan gi verdensklasse snø-fasiliteter og kan ha et innendørsanlegg som kan ha en skatepark. Når det i tillegg blir en park som de lokale kan bruke i ere år gir det en unik og bra mulighet. 

Det ble umulig å ha slopestyle her i år, hva tenker du om det?

– Her tenker jeg at vi kommer oss gjennom dette året, også får vi ta en vurdering, som vi alltid gjør, etter konkurransen. Slopestyle er selvfølgelig en bra og viktig disiplin, det er derfor vi har den i Aspen. Jeg håper likevel det blir en bra konkurranse, så får vi se hva vi får til i fremtiden.

– Regner dere med at X Games blir her igjen neste år?

– Det avhenger helt av støtten vi får fra kommunen her i Oslo, men selvsagt håper vi det. Vi liker å tenke at når vi har fått gjort den første blir det mye lettere å ha det her neste år. 

– Hva sier utøverne om å reise til Norge og Oslo?

– Det blir interessant nå som vi har annonsert det. Alle jeg har snakket med elsker både Oslo og Norge, så de gleder seg til å kjøre konkurransen her.

Denne artikkelen stod opprinnelig som "Svar skyldig" i Fri Flyt 113.