Kamvandringen opp til toppen av Vomtinden er en luftig opplevelse. På begge sidene av kammen er det bratt, og de fleste vil få sommerfugler i magen.

Men luftighet til tross, det er ikke vanskelig å komme opp på toppen. Med tunga rett i munn og en isøks som støtte kan de fleste bestige Vomtind.

  • Utstyr: Vanlig turutstyr, isøks og eventuelt stegjern. Eventuelt også tau for Nordøstkammen.

  • Veibeskrivelse: A og B: Fra Hunddalshyttene, se separat turbeskrivelse. C: Bil inn ved Beisfjorden. Parkering ved Tømmerbakkveien, der man betaler bomavgift. Alternativt betaler du bomavgift (bomavgiften var 50 NOK i 2015), kjører videre og parker ved broen over Stubblielva. Lokalbuss fra Narvik; avstigning ved endestasjonen Tømmerbakkveien snuplass.

  • Sesong: Februar - juni

Opp 7.7.1: Gå vestover fra Hunddalshyttene inn i Hunddalen. Ikke ta høyde opp på høyre side av Hunddalen (bakkene er veldig skredutsatt), men fortsett hele veien inn i Hunddalsbotnen og sving til høyre opp i en bekkedal på høyresiden av Vomtinden.

Følg bekkedalen til høyre for noen korte og bratte snøfelt og opp til et stort platå under fjellet. Fortsett til venstre over platået for å komme frem til den bortre kammen som leder sørover mot toppen.

Legg igjen skiene der det begynner å bli skikkelig bratt, og gå siste veien opp til toppen. En isøks er bra å ha i hånden som støtte den siste biten opp mot toppen.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 7.7.1: Gå tilbake langs kammen og utnytt den nedre delen av isbreen til å legge fine svinger.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig 

Opp 7.7.2: Start på samme måte som Opp 7.7.1, men ta av til venstre  når du kommer til platået. Gå på et stort snøfelt som leder til toppkammen øst for toppen.

Legg igjen skiene her. Den siste bratte og luftige biten mot toppen traverserer du ovenfor høye klipper som ligger på din høyre side.

Vanskelighetsgrad: Vanskelig 

Ned 7.7.2: Gå tilbake langs kammen til skiene, og kjør rett ned på østre side av isbreen. Her er det store, åpne flanker, fin helning og fantastiske omgivelser! Moreneryggen på nedre del av breen utgjør et lett overkommelig hinder. 

Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Opp 7.7.3: Følg anleggsveien som går inn i Stublidalen. Gå helt inn i Stubblidalen. Her kan det finnes et scooterspor sør for elva, som leder deg opp gjennom skogen.

Vær obs på skred fra Storfjellets nordside. Gå opp til vannet ved 722 moh. Videre øst for høyde 832 og opp den slakeste veien til platået nord for Vomtinden.

Kammen i sørlig retning leder deg til toppen. 

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 7.7.3: Her handler det mye om transport tilbake. På snøfeltet fra platået nord for Vomtinden og ned mot høyde 832 kan du få 300 fine fallhøydemeter.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Vi har samlet turbeskrivelser av toppturer i Narvik og Hunddalen her