Hele toppturen til Titinden går i terreng som er slakere enn 30 grader, noe som gjør skredfaren minimal om du følger turbeskrivelsen, og holder avstand til de brattere bakkene på sidene av det store snøfeltet under toppen.

Beskrivelsen leder opp til den laveste av de to toppene på Titinden. For å komme opp på den høyeste toppen fra passet mellom de to toppene, må du klatre, noe som ikke vil gi deg en lengre nedkjøring på ski. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr.

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 sørover fra Narvik, forbi Ballangen og over de tre broene ved Efjorden. Sving til venstre inn på vei 827 mot Kjøpsvik, og kjør gjennom Efjordtunnelen og Stetindtunnelen (stopp gjerne mellom tunnelene for å beundre Stetinds nordvegg). Rett etter at du har kjørt gjennom Stetindtunnelen, svinger du til venstre inn på en stor parkeringsplass.

  • Sesong: Februar - april

Opp 4.3.1: Gå opp bakken bak toalettene, og forbi en liten hytte. Du kommer frem til en traktorvei som du følger opp og innover i dalen.

Det kan være vanskelig å finne sommerveien, men følg dalbunnen med Storelva til høyre for deg.

Gå over elven i den bortre delen av dalen og opp i den forholdsvis glisne skogen på høyre side av dalen.

Den store bakken du skal følge opp mot toppen er skjult bak en fjellrygg, så du må gå ganske langt inn i dalen og runde fjellet på venstre side.

Den store åpne bakken leder opp til passet mellom toppene 795 og 911. Hold litt avstand fra den bratte fjellsiden under topp 911 for å unngå fallende snø og is. Fra passet følger du kammen opp til topp 795.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 4.3.1: Nyt kjøringen på det store snøfeltet og utsikten mot Stetind sine sør- og vestsider. Vel nede i bunnen kan du gli tilbake til veien og parkeringen.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Sjekk ut flere flotte toppturer i Narvik og Efjorden-Tysfjorden her