På Stortinden er snørenna ned den naturlige veien opp på toppen.

Du kan også utforske turmulighetene på den vestre siden av fjellet, ned mot Storvatnet, men da må du gå tilbake opp eller eventuelt overnatte i hytta Slottet ved vannets sørlige ende (kontakt Narvik og Omegn Jeger- og Fiskeforening for å få tilgang til hytta). 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr 

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 nordover, forbi Bjerkvik. Sving av mot Kvernmo etter at du har passert avkjørselen mot Gratangsbotn. Ta av til venstre etter broen. Parker langs veien før den nedlagte revfarmen som ligger i enden av veien. Ettersom revfarmen er nedlagt, er det ikke sikkert at veien er brøytet, så det kan være du må være fleksibel med parkeringen. Du bør helst spørre om lov hvis du er usikker på om du står på privat område. 

  • Sesong: Februar - mai

Vi har samlet turbeskrivelser av toppturer i Narvik og Gratangen-Lavangen her

Opp: Følg høyre side av Kvernmoelva i retning mot den tydelige snørenna på den sørlige siden av Stortinden. Gå opp renna.

Den holder en helning på cirka 30-35 grader, og er fullt mulig å gå opp på ski om det ikke er altfor hard snø. På toppen av renna kommer du inn i en stor gryte.

Fortsett skrått opp til  venstre, og la deg blendes av Rivtind som dukker opp framfor deg når du kommer opp på toppryggen. Følg ryggen til venstre for å nå toppvarden.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned: Samme som Opp A. Snørenna er en skikkelig herlig rute. Utfordrende kjøring rett i fallinjen.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig