Det finnes flere grunner til toppens popularitet. Anmarsjen er kort, og du vinner høyde raskt.

Den er enkel, forholdsvis sikker mot skred, og krever ikke noe ekstra utstyr.

Til tross for at turen går opp en solrik sørside kan du gå den seint på sesongen ettersom E6en går helt opp på høyfjellet.

Sist, men ikke minst, toppen og de siste meterne frem til den er veldig spektakulære. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr 

  • Veibeskrivelse: A: Bil langs E6 nordover fra Narvik. Parker der veien når sitt høyeste punkt, inntil Bukkemyrvatnet. B: Start som i A, men fortsett noen kilometer og parker ved Lapphaugen turiststasjon.

  • Sesong: Februar - juni

Opp 6.8.1: Gå over Bukkemyrvatnet og hold retning nordover mot det bratte og klippete Sølvfjellet som reiser seg langt der oppe.

Seint på våren, når isen på vannet er dårlig, er det bedre å gå ved sjøens vestre kant. Finn den beste veien rundt, og opp de mange små bakkene og terrassene.

Ofte er det gamle spor man kan følge. Ellers forsøker du å holde retning mot den høyre delen av Sølvfjellet.

Der Sølvfjellets bakker bakker begynner å bli skikkelig bratte svinger du av mot høyre, og følger en liten bekkedal opp en stor bakke.

Gå til passet mellom Sølvfjellet og Spanstinden. Fortsett på skrå opp til høyre på det store snøfeltet sør for toppen, og ta mot venstre når snøfeltet begynner å flate ut.

Å holde langt til høyre (øst) på snøfeltets nedre del gir en noe slakere vei opp sammenlignet med feltets venstre kant.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Opp 6.8.2: Gå forbi husvognene på campingen og opp gjennom skogen ved toppen av campingen. Området der det flatere terrenget over campingen går over til brattere bakker er utsatt for skred, så vær forsiktig her.

Etter hvert går du litt på skrå til høyre til du kommer over tregrensen. Fra området over tregrensen kan du gå opp og litt til venstre på flere bratte bakker.

Snart kommer du opp til et platå under toppen. Gå opp snøfeltet ovenfor platået for å komme til 6.8.1, og toppen.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 6.8.1:Trivelig kjøring som skjer i etapper. Foruten toppbakken, som er fin, kjører du i et landskap av terrasser. Det er gøy å konkurrere om hvem som tar de fineste svingene i hver ny bakke.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 6.8.2: Til forskjell fra 6.8.1, får du kun skikjøring i fallinjen på store og herlige snøfelt. Ned mot tregrensen bratner det til. Ikke kjør altfor langt mot høyre (vestover). Der er det skikkelig bratt, og mange klipper.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig 

Ned 6.8.3: I stedet for å svinge av ned til høyre mot Lapphaugen, kan du kjøre ned til venstre i retning mot Fossbakken. Her får du en skikkelig lang rute i variert terreng. Plasser en bil her på forhånd eller ring taxi.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 6.8.4: Fra passet mellom Spanstinden og Sølvfjellet kjører du ned mot nordvest i gryta Tjuvhola. Gli over Spanstindvatnet og fortsett skrått ned til høyre.

Ved et tydelig platå, der Henrikkafossen går ned i dalen til høyre, holder du mot venstre og følger en rygg ned i skogen.

Ved et platå nede i skogen traverserer du til venstre, og kommer så frem til en traktorvei der det som regel er scooterspor.

Følg det ned til bilveien ved Moen. Plasser en bil der på forhånd eller ring taxi. 

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Sjekk ut flere toppturer i Narvik og Gratangen-Lavangen her