• Utstyr: Vanlig turutstyr og utstyr for bre. Utstyr for overnatting i Lossihyttene (se seperat turbeskrivelse). 

  • Veibeskrivelse, start: Bil langs E6 sørover fra Narvik. Ta av mot Skjomdalen. Parkering ved snuplassen til lokalbussen (sørg for at du parkerer slik at bussen har godt med plass til å snu), cirka 28 kilometer fra avkjørselen fra E6. Lokalbuss med avstigning ved holdeplassen inne i Skjomdalen. 

  • Veibeskrivelse, slutt: Tog fra Kiruna eller Narvik og påstigning ved Katterat stasjon.

  • Retrettalternativ: Kjør ned fra Lossihyttene og langs bilveien i Norddalen. Følg Sealggajávri og Doaresvággi til Hunddalshyttene etter at du har kjørt ned fra Storsteinsfjellet. 

  • Sesong: Mars – mai 

Dag 1 Skjomdalen-Lossihyttene

Gå tilbake langs veien (i retning mot fjorden) og inn i skogen til høyre akkurat der du forlater 60-sonen. Gå på skrå opp til høyre blant buskete skog og svaberg opp til Lossielva. Følg høyre side av elva opp til et platå ovenfor tregrensen. Fortsett i samme retning inn i dalen som løper østover fra platået. Når du er under den høyeste toppen på fjellet til høyre for deg (Lossitinden), svinger du av opp til venstre opp slake bakker, og deretter til høyre opp langs ryggen på Loasevárri. Gå over toppen og i samme retning ned langs ryggen som leder til Lossihyttene. 

Dag 2 Lossihyttene-Storsteinsfjellet

Gå nordøst fra Lossihyttene og opp på høyresiden av Loasenjunni. Gå opp på platået og skrå mot og under Rienatčohkka for å komme ned i gryta lengst inne i dalen. Gå opp i bekkedalen og fortsett til passet på 1495 moh. Gå ut på isbreen under Storsteinsfjellet og skrå opp til høyre. Ta så sikte mot den delen av kammen til høyre for toppen (østkammen) der det er enklest å komme opp. På den øvre delen av breen er det store sprekkområder, så tau og annet utstyr for bre anbefales her. 

Storsteinsfjellet-Ristačohkka

På den motsatte siden av Storsteinfjellet sin østkam er det som regel et fint snøfelt å følge ned på isbreen som leder ned mot Sealggajávri. Breen og den siste bakken ned mot vannet er en fantastisk bra nedkjøring med store flanker og passelig helning for store svinger. Fra vannet går du opp på skrå til venstre, til den venstre av de to grytene under Ristačohkka. Vil du besøke toppen av Ristačohkka, velger du i stedet den høyre gryta ovenfor Sealggajávri og går opp i passet mellom topp 1604 og hovedtoppen. Herfra kjører du et stykke ned i den bratte gryta på motsatt side av passet, og går deretter opp bakkene i på skrå opp til høyre. 

Ristačohkka-Katterat

Kjør ned i bekkedalen til høyre for topp 1455. Stak over vannet ved 1262 moh, og rund klippen til høyre for deg for å komme inn i gryta under toppen av Rienatčohkka. Kjør rett ned fra gryta og ned i Doaresvággi. Når du begynner å nærme deg dalbunnen kan du starte å traversere til høyre for å kunne gli hele veien ned til Hunddalshyttene. Deretter følger lett turkjøring ned til Katterat togstasjon der du kan gli største delen av turen (se turbeskrivelse for Hunddalshyttene for flere detaljer).