Som armer på en blekksprut. Ettersom de ulike toppturalternativene til Simlefjellet går langs noen av disse ryggene, har du hele tiden veldig fin utsikt.

Norges nasjonalfjell Stetind, sammen med Kulhornet og Eidetind ved Efjorden, synes som en tydelig og skarp siluett mot horisonten i sørvest.

Langt borte i vest kan du skimte Lofotveggen, de spisse toppene i Lofoten. I nordvest sees fjellene på Vesterålen.

Fortsetter du å vri blikket, dukker fjellene i Evenes, Skånland, Gratangen, Hunddalen og Narvik opp i rask rekkefølge.

Topper hvor enn du ser. Topper som lokker til nye turer. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr

  • Veibeskrivelse: A: Bil langs E6 sørover fra Narvik. Ta av mot Bjørkåsen og Børsvatnet. Parkering rett før en høyresving etter at du har kommet frem til Børsvatnet, ved ved et skilt med informasjon om drikkevann. B: Bil langs E6 sørover fra Narvik. Ta av mot Arnesfjellet. Parkering ved veibommen ved Arneselva, eller på passende sted langs veien før Bruavatnet. 

  • Sesong: Februar - mai

Opp 3.2.1: Gå opp langs venstre kant av bekkedalen, mot Rundtuva som stikker opp av skogdekket.

Rett under Rundtuva dreier du til høyre og over et platå på snaufjellet med noen små vann.

Rund en tydelig rygg (Blåfjellet), og gå opp i forsenkningen til høyre for ryggen. Etter forsenkningen kommer du opp på en stor og bred rygg som leder opp til toppen.

Vanskelighetsgrad: Enkel 

Opp 3.2.2: Gå langs den ikke brøytede veien på Arneselvas vestre side. Ta til høyre ved det tydelige scootersporet/stien opp i skogen.

Gå forbi noen hytter, og ta sikte på de store bakkene rett sørover. Finn den slakeste veien opp på ryggen rett under 800 moh.

Følg den markante ryggen som leder sørover til topplatået. Ryggen kan være avblåst og ha så hardt underlag at isøks og stegjern gjør turen opp lettere.

På store og vidstrakte snøfelt går du deretter til venstre (i sørøstlig retning) mot toppen.

Vanskelighetsgrad: Enkel 

Ned 3.2.1: En lang rute som med unntak av platået rett ovenfor tregrensen byr på bakker hele veien.

Du kan også holde til høyre for Blåfjellet for å få en jevnere helning. Ingen av disse alternativene har skredutsatt terreng.

Vanskelighetsgrad: Enkel 

Ned 3.2.2: Enkel kjøring på store, åpne felt. I hovedsak kjører du på åpne platåer, eller rygger, noe som gjør at du får en fantastisk utsikt over fjordene og de omgivende fjellene.

Vanskelighetsgrad: Enkel 

Ned 3.2.3: Fra starten av den smalere ryggen kan du velge å kjøre bakken som leder til høyre (mot nordvest) ned mot Kaldådalen.

Snøen er ofte bedre, og løypa er ofte mer utfordrende enn i 3.2.2. Jo lengre vest du starter ruta, desto brattere blir kjøringen.

Ved 800 moh traverserer du tilbake mot nord til ryggen og 3.2.2.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Sjekk ut flere turbeskrivelser av toppturer i Narvik og Ballangen her