Ettersom bilveien har en annen strekning enn jernbanen er det noen turer som fremdeles krever togtransport. Sildviktinden er en slik topptur.

Reisen til Katterat stasjon går langs en av de finere partiene av Ofotbanen og er en stor opplevelse i seg selv.

Tidstabellen endres innimellom og det er ikke alltid mulig å gjennomføre denne turen som en dagstur fra Narvik eller Riksgränsen, da det kan være mangel på passende tidspunkter for reise til eller fra Katterat. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr

  • Veibeskrivelse: Tog fra Kiruna eller Narvik; avstigning ved Katterat stasjon.

  • Sesong: Februar- juni

Opp 7.1.1: Gå anleggsveien inn i Hunddalen. Etter halvannen kilometer kommer du til to serpentinsvinger. Ta av fra veien etter serpentinsvingene og gå opp til høyre.

Gå forbi Karlsenvatnet og opp på et platå med rullende terreng. For å slippe å gå opp og ned altfor mye er det smidigst å gå rett sør opp på Langryggen og runde Gáicačorru (818 moh) på dens høyre side.

Rett før Langvatnet svinger du av til høyre og opp på ryggen som leder mot toppen av Sildviktind. Gå over eller til venstre for vannet ved 1077 moh.

Hold venstre side av toppbakken opp. Unngå snøfeltet sørøst for toppen, det er veldig skredutsatt.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 7.1.1: Korte bakker ispedd små transportpartier på turen ned. Kjøringen er snill og behagelig. Hold styr på klokken og togtidene så du ikke mister siste toget hjem.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 7.1.2: Sildvikrenna: Vest for toppen er det et hakk i Sildviktindens nordvegg. Her går det en bratt snørenne ned mot en isbre.

Fra isbreen traverserer du til venstre opp på ryggen som går i nordvestlig retning ned mot jernbanen.

Langt inn på sommeren ligger det snø i en liten forsenkning midt på ryggen. Ned mot jernbanen blir ryggen skikkelig bratt, men er fullt kjørbar.

Følg jernbanen mot Rombak stasjon for å ta toget tilbake mot Narvik eller Riksgränsen. Denne ruta kan beundres fra E6 og E10 på våren.

Da vises den som en tydelig strek fra toppen og ned mot jernbanen.

Vanskelighetsgrad: Vanskelig

Se her for å finne flere toppturer du kan gå i Narvik og Hunddalen.