Raudtinden en fin som turalternativ når været er dårlig. Eller om du bare vil gå en kort og enkel topptur.

Opp til tregrensen kan du nesten ikke gå feil. Du følger en bred traktorveg.

Fortsettelsen er heller ikke spesielt vanskelig å finne. Utsikten fra toppen er fin; her har du Beisfjorden langt under deg, og de imponerende toppene Storfjellet, Vomtinden, Blåisen og Beisfjordtøtta nært innpå.

Opp 1.4.1: Følg traktorveien som går inn i Stubblidalen. Der veien deler seg, går du til venstre og vinner raskt høyde (med noen få serpentinsvinger). Følg veien til den slutter oppe på et platå.

Gå til høyre (øst-nordøst) gjennom bjørkeskogen i retning mot en gruppe steinblokker. Vel oppe på snaufjellet går du oppover i slakere terreng til toppen.

Vanskelighetsgrad: Veldig enkel

Se her for å finne flere toppturer du kan gå i Narvik

Ned 1.4.1: Enkel og trivelig kjøring ned til tregrensa. Derifra glir du langs traktorveien tilbake til Beisfjord.

Vanskelighetsgrad: Veldig enkel

Ned 1.4.2: Istedenfor å følge traktorveien under hele nedkjøringa, går det fint an å dra ned i skogen. Du kommer tilbake til veien lengre nede. Det kan være lurt å holde seg til kraftledningene eller til den noe tette skogen vest for kraftledningsgata.

Å fortsette i skogen nedenfor 300 moh anbefales ikke, ettersom skogen blir brattere og betydelig tettere.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ned 1.4.3: Kjør fra toppen i retning mot Stubblidalens indre deler. Du følger snøfelt som ikke er bratte nok til å være skredutsatt, men som fremdeles byr på fin skikjøring. Hold fallinjen, så kommer du ned til en traktorvei som du følger ut av Stubblidalen.

Vanskelighetsgrad: Veldig enkel