Miljøet rundt og toppturen til Meraftestinden er dramatisk så det holder! En smal blindgate blant høye granittvegger og bratte, snødekte bakker.

Det lille jordbrukssamfunnet i enden av fjorden har virkelig hatt oddsen mot seg. Turen på Meraftestinden starter i Skjombotn, og går nesten rett oppover.

Det er ingen transportstrekk. Nyt utsikten fra toppen over den veldige Frostisen, og lek deg så ned i bekkefarets eventyrbane. 

I Sørskjomen ble tyske ubåter stasjonert under andre verdenskrig. De høye fjellene og den smale dalen gjorde det umulig for de alliertes bomber å treffe de. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr 

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 sørover fra Narvik. Sving inn på avkjørselen mot Skjomdalen, og deretter til høyre mot Sørskjomen. Kjør helt inn til Sørskjomen og sving inn på en liten vei til venstre rett før veiens ende. Følg veien en knapp kilometer, og parker utenfor kraftstasjonen med fasade i glass og naturstein. 

  • Sesong: Februar - mai

Opp 2.2.1: Følg anleggsveien som følger Vesterskarelva opp langs dalen. Følg bekken opp til en liten dam rett nedenfor tregrensen. Dammen er en del av et minikraftverk.

Fortsett opp til et flatere område der bekkedalen slutter, og videre til passet Vesterskaret. Sving av mot sørøst og rundt på baksiden av Meraftestinden.

Gå på store snøfelt de siste 450 fallhøydemeterene til toppen.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 2.2.1: De øverste snøfeltene byr på enkel og åpen kjøring. De er utsatt for vind, noe som gjør at snøkvaliteten kan være veldig varierende.

Å følge bekkedalen er et eventyr i seg selv, vær oppmerksom på hull i isen seint på sesongen!

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Opp 2.2.2: Start på samme måte som 2.2.1. Der bekkedalen tar slutt svinger du av mot sør i retning mot den tydelige hylleformasjonen under Meraftestinden.

Gå på hylla og rund toppen, for å kunne nå den via den smale kammen fra sør.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Ned 2.2.2: Denne ruta er bedre enn 2.2.1, da den som regel har veldig bra snøforhold. Kan være skredutsatt fra 900 moh og ned til 700 moh.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Finn flere spektakulære toppturer i Narvik og Skjomen her