De blankpolerte og i stor grad bratte svabergene som preger landskapet rundt Kobbenestinden er ikke naturlig skiterreng.

Det finnes likevel en del alternative toppturer opp på de fleste toppene som hverken er for bratte eller for skredutsatte.

Kobbenestinden er et av de beste turalternativene i området, både på grunn av fine skikjøringsmuligheter på begge sider av fjellet, og for posisjonen nær havet, som sørger for fin utsikt.

Dette er også en topp som byr på veldig fin utsikt mot Stetind sin imponerende nordvegg og Stetindrenna. 

  • Utstyr: Vanlig turutstyr.

  • Veibeskrivelse: Bil langs E6 sørover fra Narvik, forbi Ballangen og over de tre broene ved Efjorden. Sving til venstre inn på vei 827 mot Kjøpsvik og følg den cirka syv kilometer. Det er en stor parkering rett etter broen over Storelva på høyre side av veien, men du kan ikke regne med at den er brøytet på vinteren. Alternative parkeringer kan du eventuelt finne på noen av de private veiene litt lengre borte (på andre siden av Heimelva) og på venstre side av veien. Sørg da for at du ikke står i veien for andre og spør helst om lov. 

  • Sesong: Februar - april

Opp 4.2.1: Gå innover dalen langs Storelva og i retning mot Blomholatinden. Du ser etterhvert den naturlige veien opp på Kobbenestinden, den følger en stor hylleformasjon fra høyre til venstre opp fjellsiden.

Her har du skredterreng både under og over deg, så følg med på skredfaren. Etter hylleformasjonen går du rett opp til havutsikten i passet mellom Kobbenestinden og Mellomtinden.

Fortsett på skrå opp til venstre og opp i en forsenkning. Deretter flater terrenget litt ut og du kan følge fjellryggen opp til toppen.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig 

Ned 4.2.1: Variert terreng med både bratte, og litt slakere bakker.

På den store bakken ned mot dalen er det fristende å kjøre rett ned i fallinjen, men vær forsiktig så du ikke havner for langt til høyre på de bratte svabergene.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig 

Ned 4.2.2: Keipelva: Følg toppryggen ned mot sørøst. Sving av til høyre på slutten av ryggen og tilbake til venstre etter en kort stund, for å unngå det bratte partiet i forlengelse av toppryggen.

Den store gryta der Keipelva renner i bunnen, tilbyr mange fine nedkjøringer. Den enkleste veien ned går på venstre side av gryta.

De siste høydemeterne ned mot veien kan være litt vanskelige å forsere, med steinblokker og dårlig terreng. Følg veien tilbake til parkeringen.

Dette alternativet kan også benyttes som vei opp, men du går i en terrengfelle og er eksponert for skred hele veien opp.

NB, den smale og bratte snørena i den sørlige delen av gryta er mulig å kjøre, men du må ha tau og sikringsutstyr for å kunne rappellere ned de siste 10-15 meterne.

Vanskelighetsgrad: Middels vanskelig

Vi har samlet turbeskrivelser av toppturer i Narvik og Efjorden-Tysfjorden her