Med sol, tørre stier og over 70 påmeldte var det verken været eller stemninga det skulle stoppe i under årets Veko-enduro. De to første etappene besto av mye nytt, derav var førsteetappen nyoppusset med mange doserte svinger og høyere snittfart i toppen enn tidligere år. Fra fjoråret var det noe spent stemning blant topp-sjiktet. Preben Nøkleby og Adrian Hilde knivet om seieren i fjor og Adrian viste at han ikke hadde tenkt å gi seg uten kamp i år heller. Men også i år trakk bergenseren det lengste strået og tok førsteplassen med 28 sekunder ned til nr to; Marcio Franco. Adrian Hilde endte på tredjeplass 34 sekunder bak.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, helt sjukt fett ritt! Raskt føre og fett terreng, bare tråkke, pumpe, shredde! Meddelte Preben Nøkleby etter dagens seier.

Annonse

HILDE: Adrian Hilde på vei ned til 3. plass. Foto: Mads Oliver.

I dameklassen var det noe tettere mellom tidene, etter 25 km sykling og tre fartsetapper vant Vera Leivsdottir foran Hilde Straedet med bare 2.96 sekunder, på en solid tredjeplass kom Eline Moen. Det må påpekes at Hilde deltok og vant gårsdagens utforkonkurranse og Lag-delen av Horgi ned.

– Jeg er ganske sliten etter fire konkurranser på tre dager, men det her var utrolig bra. Fine stier og veldig bra forhold.

Tre klasser og tre seiere. Bergen stilte med flere utøvere til start og unge lovende Jørgen Velure tok seieren i junior-klassen, bare seks sekunder før Tobias Utne og Falk Håkenstad-Bråten på tredje.

– Veldig fornøyd med dagen, traff alle linjene jeg ville i ss1 og ss2, hadde et lite uhell på slutten av ss3 men det gikk akkurat! Tobias vant jo i fjor så jeg var veldig gira på å slå han, jeg måtte tråkke alt jeg hadde på de flate partiene siden jeg vet han er rå der.

Også arrangør og Enduro-ansvarlig Felix Sieling var enormt fornøyd med arrangementet. 

– Etter tre år med et rutinert team, frivillige som står på, og glade deltagere kan vi nok en gang si at dette var vel gjennomført! Tradisjonen tro var været på vår side igjen for fjerde året på rad og deltagerne fikk kjøre støvtørre stier. Det var en dag med herlig og positiv stemning, nok en gang, konge!

Full resultatliste kommer!