Årets Huckshoot-konkurranse var noe annerledes enn før, tidligere når inviterte deltagerne har hatt en uke på å produsere bilder eller film var det i år åpent for alle å levere film. Hvor, hvem og når dette ble filmet var opp til hver enkelt, dette for å gjøre det lettere for flere å delta.

I år var det i tillegg 10-årsjubileum for sykkelfestivalen, og en oppsummeringsfilm fra de siste ti årene var selvfølgelig på plass.

– Årets vinnere var den filmen som gjorde at vi fikk mest lyst å dra ut å sykle, rett og slett. Vi var en ganske enig gjeng som dømte og vi var enstemmige i at dette var den filmen som hadde kulest stemning. 

Årets vinnere var et crew fra Stavanger med Thomas Soyland i spissen, Fri Flyt har ikke fått en kommentar fra Thomas men vi påpeker at dommerne forventer ny film neste år. 

De andre filmene hadde et noe annerledes budskap og høyt filmatisk nivå, neste film er det unge og lovende Rasmus Bjerkan som har laget.

William Gilbu er Hallingdals lokale tilskudd og viser at han kan levere film på et høyt nivå. 

– Det var utrolig kult å se bidragene i år, det var solid nivå på alle filmene og ikke minst stor variasjon på hvordan deltagerne tilnærmet seg konkurransen.