– Nytt i år er at vi vil gi to håpefulle filmskapere muligheten til å bli med å prøve seg mot de inviterte proffene, og vi har endret litt på formatet for å gjøre det lettere: De inviterte har nå hele sommeren frem til festivalen på seg til å lage sin edit. Kriteriet er at filmene må være på maks fem minutter og leveres i HD (1920x1080). Filmene må handle om terrengsykling, filmet i 2019 og ikke ha vært vist noen plass online før festivalen, forteller fotolegende og Huckfest-arrangør Vegard Breie.

Frist for å sende inn film til konkurransen er 28. juni, og vinnerne får beskjed den første dagen i juli. Filmene sendes til contact@hillbillymtb.com.

Annonse

– De to bidragene som blir plukket ut får festivalbilletter til laget sitt (maks fire) og filmen vist på storskjerm under åpningsseremonien torsdag 4. Juli, hvor juryen kårer vinner av konkurransen. Laget som vinner er da med i kampen om 20 000 kroner til laget sitt, sier Breie.

Men konkurrentene er ikke hvem som helst. Så langt har profflagene Blur Media, Veri Media og Fjelltinden Media meldt seg på Huckshoot.

Årets Huckfest Bike Festival (som det heter nå) går i Ål i Hallingdal fra 4. til 7. juli.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: