Under Spank Whip-off konkurransen var det en stor gruppe fra Sveits som virkelig viste seg fram. Blant toget på 10-12 ryttere var det "Armi the Swiss" som skilte seg mest ut og tok seieren i AM-klassen. Blant juniorene var det Joakim Gaptjern som skilte seg mest ut, det må også påpekes at nivået blant de lokale junior-rytterne i Ål begynner å nærme seg et kritisk nivå da flere av guttene kunne hevdet seg i AM-klassen. Av proffene var nivået akkurat så høyt man kan forvente når Mads "Makken" Haugen, Sam Reynolds, Trond Hansken og Andreu og Lluis Lacondeguy deltar. Til slutt var det norske Makken som vant. 

Annonse

SEIER: Mads "Makken" André Haugen satt igjen som vinner etter at støvet hadde lagt seg. Foto: John-Andre Moldestad.

Fest series. Den drøyeste formen for terrengsykling, satt i system av de beste freeride-syklistene i verden. De har stopp overalt i hele verden og for fem år siden ble Ål og Huckfest en del av det. Mads André Haugen og Åsmund Thorsen bygde den hopplinja som er på Ål og den ble på et tidspunkt beskrevet som den beste sykkel-linja i verden. I år var det på nytt dags for å både feste og shredde skikkelig, fere av de aller største navnene var tilstede, noe showet bar preg av. 

SWISS: I årets Fest-show var det rekordmange deltagere som kjørte i tog bak hverandre, deltagerne fra Sveits var med på å løfte nivået enda et hakk opp. Foto: John-Andre Moldestad

En annen solskinnshistorie var Andreas Vold, som etter to år endelig fikk kjørt Fest-linja og de store hoppene igjen. For 1.5 år siden ble han tatt i et snøskred og på grunn av en kraftig hodeskade har han ikke vært en like stor del av sykling det siste året som han har vært tidligere. Nå var det på tide med et comeback og han fikk endelig sendt hoppene igjen. 

NATURAL: Et naturtalent vi alle er glade for å se tilbake på sykkelen. Foto: John-Andre Moldestad.