/ Sykkel

Hater å sykle oppover... eller?

GREIA MED (EP3) - Tenk om verden bare besto av nedoverbakker. Det hadde vært no´ det...

Sist oppdatert: 25. juni 2018 kl 13.28
Lesetid: 2 minutter

GREIA MED...

TEASER - 8. juni

EP1 - USA VS Europa / Enhetsforvirringen (11. juni)

EP2 - Landevei og motbakkene (18. juni)

EP3 - Terrengsykkel og motbakkene (25. juni)

EP4 - Landevei og utforbakkene (30. juli)

EP5 - Terrengsykkel og utforbakkene (6. august)

EP6 - Frontal motekollisjon (13. august)

Våre søskenmagasiner Landevei og Terrengsykkel er i gang med en webserie som heter «Greia med...» For enkelhets skyld bærer erien undertittelen landevei vs terreng.I det ene hjørnet har vi plassert redaktør i Landevei Henrik Alpers, og i det andre, tidligere redaktør av Terrengsykkel Øyvind Aas (Journ. anm. nå testansvarlig i Fri Flyt AS). I all beskjedenhet et møte mellom to av landets mestvitende syklister. I Greia med… skal de snakke om, teste og diskutere essensielle ulikheter mellom de to sykkelgrenene. 

Allerede i episode to av denne serien fikk vi lære at greia med landeveissykling faktisk er motbakker. Enhver landeveissyklist har et utall på samvittigheten og sannsynligvis enda fler på ønskelista. Det være seg alt fra den fantastiske Trollstigen på Vestlandet eller franske Alpe d´Huez fra Tour de France. Eller kanskje bare ny rekord opp Tryvann. 

Saken fortsetter under bildet

SISTE FORSØK: Nå gjelder det å komme seg opp krukset, hvis ikke er det over og ut for Henrik Alpers. Bilde: Christian Nerdrum
SISTE FORSØK: Nå gjelder det å komme seg opp krukset, hvis ikke er det over og ut for Henrik Alpers. Bilde: Christian Nerdrum

Hvordan er det med terrengsyklisten? Reiser han og hun rundt for å oppsøke spenstige, syretunge bakker? Kanskje ikke helt på samme måte, men terrengsyklister mellom går det likevel prestisje i å klare vanskelige kruks og lange drag uten å sette ned foten eller gi etter for oksygenbehovet. For noen er dette til og med det artigste med terrengsykling. Selv om vi ikke klarer å navngi viden kjente motbakker slik som enhver landeveissyklist gjør med letthet. 

I denne episoden blir Landeveisredaktør Henrik Alpers med terrengsykkelekspert Øyvind Aas i Nordmarka for å prøve seg på en ganske kjent motbakke, som har et og annet kruks på veien. Alpers blir kjent med konseptet, hva kruks betyr og at man visstnok har tre forsøk på å klare det. Hvis ikke må du komme tilbake en annen gang. 

Publisert 25. juni 2018 kl 13.28
Sist oppdatert 25. juni 2018 kl 13.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen