/ Sykkel

Flate landinger og slitne sykler

For andre året på rad ble "huck to flat" –konkurransen holdt under åpningen av Huckfest.

Sist oppdatert 5. juli 2019 kl 11.13
Det var et flott oppmøte på festivalens første dag og første aktivitet.
Det var et flott oppmøte på festivalens første dag og første aktivitet.

Konseptet på konkurransen er enkelt, en trerampe, en lang vei og overentusiastiske syklister. Krydre dette med Marius Håker som kommentator og da sitter du igjen med torsdagens konkurranse. Til tross for litt færre deltagere i år enn i fjor var det ingen demper på verken stemningen eller iveren i å hoppe så langt som overhodet mulig. 

SENDT: Konseptet er enkelt, å ta imot landingene derimot, det er ikke like lett.  

Utøveren som vant showet var Joar, hvorvidt det var fordi han syklet best eller hadde de mest spektakulære krasjene er fortsatt usikkert, men at han syklet med en ullgenser var det fint lite tvil om. 

DET NYE COLOSSEUM: Tidligere når menneskene dro til sirkuset for å få brød og sirkus er det nå øl og folk som lander på trynet som er interessant. 

Dagens lengste hopp gikk i år som i fjor til Henrik Myhrvold som hoppet over 13 meter til en padde flat landing.
– Man ofrer jo både liv og sykler for den konkurransen her, i fjor gikk det to rammer og en gaffel så det er ingen selvfølge at man kommer levende fra det her sier Henrik med et smil om munnen.

 

MESTEREN: Etter to år på rad med seieren er det kanskje på sin plass å si at Henrik Myhrvold er norges beste til å lande flatt?

Det var ikke bare overivrige semiprofesjonelle syklister som var med, det var flere unge lovende som var med og, Anir Braaten begynner å bli mer og mer etablert i det norske utformiljøet, men det var unge Peder som tok hjem seieren i den ”unge lovende”-klassen. Han hadde desidert flest hopp av alle som var med og kunne påstå at han hadde over 1000 forsøk på rampen.

UNG MEN LOVENDE: Her er dagens yngste foran dagens eldste deltager på vei over rampen. 

Publisert 5. juli 2019 kl 11.13
Sist oppdatert 5. juli 2019 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen