/ Surf

Slater x 10

Kelly Slater (38) vant Rip Curl Pro i Puerto Rico og sikret sin tiende verdensmestertittel.

Sist oppdatert 7. november 2010 kl 11.54
10 X: En av verdens desidert største idrettspersonligheter heter Kelly Slater.
10 X: En av verdens desidert største idrettspersonligheter heter Kelly Slater.

I en åttedelsfinale av Rip Curl Pro i Puerto Rico beviste Kelly Slater for tiende gang hvem som er verdens beste surfer. Brasilianske Adriano de Souza var sjanseløs i det historiske heatet mot amerikaneren. Kelly viste tidlig storform og åpnet med en 9.0 (av 10) og fulgte opp med 9,8 foran tusenvis av ekstatiske tilskuere. En cap med tallet 10 var allerede laget for den nybakte verdensmesteren i det han kom inn på stranden. Slater er både den yngste og eldste surferen som vinner tittelen. I årene 1994-1998 tok han fem titler på rad. Under konkurransen i Puerto Rico fortsatte Slater å herje med motstanderne. I semifinalen danket han ut Taj Burrow og rullet videre over Bede Durbridge i finalen. Slater landet dermed også sin fjerde ASP-seier i år.

Selv om Kelly hadde røket ut tidligere i Puerto Rico ville han fått nye muligheter på ASP-verdenscupens avslutning på Banzaii Pipeline på Hawaii om et par uker. En konkurranse som vil bli sterkt preget av surflegenden Andy Irons bortgang.

Publisert 6. november 2010 kl 18.33
Sist oppdatert 7. november 2010 kl 11.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen