Dagen startet med perfekte forhold hvor ganske store og cleane sett rullet inn på Jeffrey Bay. Bølgene holdt seg bra helt til semifinalen, så ble det kraftig rett pålands vind. Veldig antiklimaks, men det er likt for dem som konkurrerer, skriver Kristian Breivik live til triplehead.no fra Sør Afrika.

Andy Irons surfet halvhjertet, men kom seg gjennom runde fire mot Jeremy Flores. Tre ganger verdensmester Irons ble senere slått ut av Taj Burrows i kvartfinalen. Regjerende verdensmester Mick Fanning valset over oponent Hobgood. Mick var i storform, dro airs og holdt koken hele veien.

Kelly Slater kort og godt knuste Adriano De Sousa i kvartfinalen og valset lett videre til semifinalen. Utrolig bra bølgevalg og ekstrem surfing. Flere tubes i litt rotete og store bølger. Man kunne kjenne at gubben var inne i en stim som ikke så lett kunne stoppes.

Slater slo så Joel Parkinson knepent i semifinalen. Lenge så det ut som Parko hadde det i boks, men Kelly svate med litt bedre score hele veien. Et utrolig spennende heat. Synd for Parko som er en stilren surfer som har vunnet her i J-Bay før.

Mick Fanning svarte kjapt på alle Taj sine luftangrep og gikk videre til finale mot Slater hvor han måtte se seg tapt i de vanskelige forholdene med 16.73 poeng to Fannings 9.4.