Helene Olafsen (16) fra Ready IL og Oppegård vant kongepokalen for kvinner i slopestyle i den rå og krevende slopestyleløypa i dag, til tross for at hun slo brudd i hånda under trening tidligere på dagen. Med både slopestyle- og snowboardcross-gullet i lomma, stakk Olafsen også av med den prestisjetunge overall-tittelen. Kim Andre Eliassen (24) fra Åsmarka vant kongepokalen for menn. 

- Jeg er veldig fornøyd. Det har vært kjempegøy å kjøre NM, sier Helene Olafsen, som etter finalen kunne konstatere brudd i et ben i hånda. Bruddet påførte hun seg ved et fall under trening tidligere på dagen.

Annonse

- Å kjøre så bra i både slopestyle og snowboardcross er en stor prestasjon, sier landslagssjef Vidar Nyhus om den nybakte verdenscuprenn-vinneren. Det sier mye om Helenes utpregede allround-egenskaper. For å bli en komplett snowboarder må du mestre alle grener, mener han.

- At Helene velger å kjøre videre med håndbrudd forteller også litt om viljestyrken hennes, smiler landslagssjefen. 

Kongepokalen blir gitt til kjøreren med beste poengsum i junior og seniorklassen. Bataleon Teamkjører Kim Andre Eliassen (24) fra Åsmarka vant kongepokalen for menn.

 

Terje Håkonsen på 2. plass i seniorklassen

Allround-egenskaper viste også Terje Håkonsen, som vi har sett mest i quarterpipen og halfpipen de siste åra. Terje tok andreplass i senioklassen, slått av Eliassen.

 

Luksusproblem i et strålende Norgesmesterskap

- Det har vært et strålende arrangement fra Hemsedal Skisenter og Snowboardforbundets side, sier Vidar Nyhus, og fortsetter: - Vi har et luksusproblem med utfattelig mange godt kvalifiserte snowboardere i Norge, som gjør at vi har hatt lange dager i solskinnet. Det har vært fint vær, en bra park og meget god stemning blant alle som har vært med på eller sett på konkurransen.