Helene Olafsen vant kongepokal med brukken hånd

Helene Olafsen (16) viste hvor uknekkelig hun egentlig er under snowboard NM i Hemsedal.

Sist oppdatert 26. mars 2007 kl 07.57
Helene er blitt godt vant med medaljer om halsen. Arkivbilde fra tidligere konkurranse.
Helene er blitt godt vant med medaljer om halsen. Arkivbilde fra tidligere konkurranse.

Helene Olafsen (16) fra Ready IL og Oppegård vant kongepokalen for kvinner i slopestyle i den rå og krevende slopestyleløypa i dag, til tross for at hun slo brudd i hånda under trening tidligere på dagen. Med både slopestyle- og snowboardcross-gullet i lomma, stakk Olafsen også av med den prestisjetunge overall-tittelen. Kim Andre Eliassen (24) fra Åsmarka vant kongepokalen for menn. 

- Jeg er veldig fornøyd. Det har vært kjempegøy å kjøre NM, sier Helene Olafsen, som etter finalen kunne konstatere brudd i et ben i hånda. Bruddet påførte hun seg ved et fall under trening tidligere på dagen.

- Å kjøre så bra i både slopestyle og snowboardcross er en stor prestasjon, sier landslagssjef Vidar Nyhus om den nybakte verdenscuprenn-vinneren. Det sier mye om Helenes utpregede allround-egenskaper. For å bli en komplett snowboarder må du mestre alle grener, mener han.

- At Helene velger å kjøre videre med håndbrudd forteller også litt om viljestyrken hennes, smiler landslagssjefen. 

Kongepokalen blir gitt til kjøreren med beste poengsum i junior og seniorklassen. Bataleon Teamkjører Kim Andre Eliassen (24) fra Åsmarka vant kongepokalen for menn.

 

Terje Håkonsen på 2. plass i seniorklassen

Allround-egenskaper viste også Terje Håkonsen, som vi har sett mest i quarterpipen og halfpipen de siste åra. Terje tok andreplass i senioklassen, slått av Eliassen.

 

Luksusproblem i et strålende Norgesmesterskap

- Det har vært et strålende arrangement fra Hemsedal Skisenter og Snowboardforbundets side, sier Vidar Nyhus, og fortsetter: - Vi har et luksusproblem med utfattelig mange godt kvalifiserte snowboardere i Norge, som gjør at vi har hatt lange dager i solskinnet. Det har vært fint vær, en bra park og meget god stemning blant alle som har vært med på eller sett på konkurransen.

Publisert 26. mars 2007 kl 07.57
Sist oppdatert 26. mars 2007 kl 07.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen