Helene Olafsen fortsetter rekken av intervjuer med de nominerte til Fri Flyt-prisen 2. oktober på Rockefeller.

Derfor er Helene nominert:

Annonse

Den 19 år gamle boardercross-sensasjonen viste også i år at hun er blant verdens aller beste i boardercross. Sølv i X Games, flere seiere i verdenscupen og andreplass sammenlagt klarte Oppegård-jenta, som falt fra gullkampen i OL-finalen i Vancouver.

– Fortell litt om noen av høydepunktene i løpet av sesongen?

– Jeg har egentlig hatt en fantastisk sesong har jeg funnet ut. Utrolig mange bra opplevelser så jeg prøver å ikke la skuffelsen i OL ødelegge det. Etter Vancouver hadde jeg noen herlige uker i Squaw Valley, Verbier og Chamonix. Fikk endelig kjørt litt pudder, og fikk meg noen utfordringer i vanvittige fjell - helt rått! Turen til Svalbard var kald men uforglemmelig. Påsken i Hemsadal var også utrolig morsom.

– Hva er planene dine for den kommende sesongen?

– Det er egentlig ikke helt sikkert ennå. Fikk ikke dratt til New Zealand på grunn av litt hard leking på kabelbanen på Norsjø. Det kribler veldig i beina nå, så drar til Saas Fee så fort som mulig. Colorado før jul har blitt en tradisjon, så drar forhåpentligvis dit i år også. Tar det nok litt roligere på world cupen i år, så veien får bli til mens jeg går.

-– Hva betyr Fri Flyt-prisen for deg?

- Veldig gøy å bli nominert! Fri Flyt gjør en bra innsats med å dekke sporten(e) og det er gøy med kalas og glitterkasting nå og da! 

– Hvilken annen utøver fortjener en pris - og hvorfor?

– Ane Enderud! Gøy med jenter som drar på og får til ting - all honør til det. Lisa og Kjersti har også hatt en bra sesong, så begge de fortjener en pris. Og så må jeg jo nevne Hedda Berntsen da. Sølv i OL og makan til rå dame!

Hun er kanskje en av verdens aller beste boardercrossere, men for all del, denne dama drar på i parken også:

Stem på din favoritt blant de kvinnelige snowboarderene i linken til høyre.

Her er alle de nominerte:

Årets kvinnelige utøver – Ski:

Ane Enderud

Grete Eliassen

Lilly Murud

Årets kvinnelige utøver – Snowboard

Helene Olafsen

Kjersti Buaas

Lisa Wiik

Årets mannlige utøver – Ski

Andreas Håtveit

Åsmund Thorsen

Eirik Finseth

Årets mannlige utøver - Snowboard

Torstein Horgmo

Mikkel Bang

Fredrik Evensen

I tillegg skal det deles ut juryprisene for Årets gjennombrudd(ski og snowboard), Årets hederspris og Årets filmpart (ski og snowboard) på Rockefeller 2. oktober.