Helene Olafsen skal løfte Skistars sommersatsing

Helene Olafsen, som nylig hadde sin siste Senkveld-sending, skal nå jobbe med å få folk til Skistar-destinasjonene på sommertid.

Sist oppdatert 28. mai 2021 kl 11.38
Helene Olafsen Skistar
SKISTAR: Helene Olafsen har blitt ny ambassadør for Skistar. Foto: Ola Matsson

Tidligere snowboardproff Helene Olafsen har etter karriereslutt blitt et kjent TV-ansikt, særlig gjennom Senkveld som hun har ledet sammen med Stian Blipp. Forrige torsdag hadde programmet sin siste sending.

Nå blir hun også Skistars ansikt utad, som de siste årene har hatt en massiv satsing på sommeraktiviteter - særlig på sykling i Hemsedal og Trysil. 

– Det er egentlig veldig god deal for meg. Jeg får testet ut opplegget, alle aktivitene og alt de kan by på. Min oppgave er å prøve å inspirere andre til å synes det er gøy. Det er en takknemlig ambassadørrolle. Jeg kan gjøre alt jeg synes er gøy, og ha med familie. Da får jeg vært arkiv på ferie, og formidle det til mine følgere. Det er jo dette jeg liker, og har drevet med hele livet, sier Olafsen til Fri Flyt.

Helene Olafsen ga seg som snowboard-kjører i 2016, etter flere år med skadeproblemer. Blant annet ble hun skadet under OL i 2014. Siden har det altså blitt TV-karriere - og nå altså sommeraktiviteter i Trysil og Hemsedal.

Helene Olafsen
SYKKEL: Helene Olafsen testet sykkelparken i Trysil. Foto: Ola Matsson

– Har du syklet noe særlig før?

– Nja, jeg har prøvd meg litt her nå og litt på Veko, men jeg har aldri vært i sykkelpark. Jeg prøvde i går, det var sykt gøy, sykling er jo artrosevennlig (Olafsen har skadet kneet, red.anm), så for min del er det en super aktivitet å drive med. Jeg er sjukt imponert over hvor fint det har blitt her.

– Det kan vel minne om boardercross?

– Ja, det gjør det. Det er helt fantastisk, men jeg har ikke helt skillsa. Akkurat samme som banked slalåm på snowboard. Du trenger ikke være pro, og det passer meg perfekt. Jeg kan drive med det i ferier. Da er det fint å komme til et sted hvor alt ligger til rette.

Olafsen har en stisykkel fra før, og hadde planer om å sykle, men det ble altså lagt litt på hylla - før muligheter byr seg igjen nå.

– Det er ikke umulig det, i alle fall på ferie. Jeg kjøpte meg stisykkel for noen år siden. Jeg hadde planer om å drive med det da, jeg hadde planer etter Veko. Men det tar mye tid så jeg synes det passer meg perfekt å kunne leie og kose seg med det.

– Har det blitt noe snowboard i vinter?

– Jada, jeg har ikke kjørt mye. Men jeg har hatt hjemmekontor en gang i uka, så vi har hatt en tirsdagsgjeng. Jeg har aldri satt så pris på å komme meg i bakken. Det har vært mye hjemmekontor og inne, det har vært nydelig. Kjørt i Tryvann en gang i uka og litt i Geilo, litt annet enn før. 

– Blir det sommerski i sommer da?

– Vi holder planene litt åpne, men vi har snakket om Stryn, så får vi se hvor lenge snøen holder. Det er neste sesong jeg satser på. Livet er litt annerledes nå, men det er fint at jeg kan ha glede av det. Knærne tåler ikke snowboard hver dag, så en gang i uka er fint. På tide å ta det videre til minstemann. 

– Senkveld er ferdig. Hva er planene fremover?

– Jeg er på kontrakt hos TV 2, så jeg skal lage mer TV. Men jeg har fått litt luksus til å få tid til å tenke på og utvikle. Dette er jo første torsdag etter Senkveld, så det blir litt ferie og litt mammaperm. Så jeg kose meg i fjellet. Men det mye jeg har lyst til å gjøre.

– Er det mulig å koble det opp til snowboard eller annen aktivitet?

– Det frister alltid det. Jeg har alltid lyst til å leke mest mulig på jobb, så vi får se. Det er der hjertet mitt ligger i aktivitet og lek. Vi får se, kanskje jeg klarer å lure de. 

Publisert 28. mai 2021 kl 11.38
Sist oppdatert 28. mai 2021 kl 11.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen