– Hvis jeg ryker kneet en gang til er det lite sannsynlig at jeg får den livskvaliteten jeg har nå. Dette er første sommeren på lenge jeg ikke har hatt krykker. Det har vært en a-ha-opplevelse. Det er så viktig for meg å kunne kjøre snowboard og løpe rundt og leke, sier Helene Olafsen i en pressemelding.

Onsdag ble det kjent at 26-åringen, som blant annet har bronse og sølv i X Games, legger opp. Alternativet ville isåfall vært å satse inn mot OL i Sør-Korea i 2018.

Annonse

– Jeg vil heller kjøre snowboard livet ut enn å satse alt på ett OL, begrunner hun valget med.

I tillegg til X Games-triumfene er hun også verdensmester og juniorverdensmester i boardercross. Likevel føler hun at hun har mer å gå på.

–  Det er det som er vanskelig. Jeg gikk på en måte fra å være talent til å legge opp, med mye skader i mellomtiden. Jeg føler jeg aldri har fått ut potensialet mitt. Det er ikke nødvendigvis medaljene jeg mangler som plager meg, mer det at jeg ikke har fått prestere på mitt beste. Når det er sagt skulle jeg gjerne vist hva jeg er god for i et OL. Uansett er jeg veldig stolt over å ha kommet tilbake på høyt nivå etter skadene.

Torsdag ble det kjent at hun skal være med i den prestisjefylte NRK-konkurransen Mesternes Mester.