Ledet etter semifinalen

Helene, som ble nummer to i fjorårets junior-VM, vant sitt heat i semifinalen, hvor hun både knuste dagens vinner og sølvvinner fra Torino Lindsey Jacobellis (21) fra USA og slo ut OL-vinner Tanja Frieden (30). I selve finalen kjempet hun seg til en tredjeplass, slått av Jacobellis og Sandra Frei (21) fra Sveits, forteller Snowboardforbundet til friflyt.no.

Annonse

Spesielt talent

 - Bronse i VM er helt utrolig av en junior i en konkurranse som snowboardcross, sier landslagssjef Vidar Nyhus. - Helene har lenge vist at hun har et spesielt talent, men vi hadde ikke våget å håpe at hun skulle gjøre det så godt allerede i sin første sesong i seniorklassen, forklarer han.

 

I snowboardcross er det årelang erfaring og mye trening som kreves for å nå verdenstoppen.

 

- Helene er i veldig god form, og vi så under trening at hun mestret den krevende løypa svært godt. Hun har en veldig tøff og kontrollert kjørestil som jeg ikke har sett maken til blant kjørere på hennes alder. Nå har hun gitt hele snowboardcross-leiren bakoversveis, og det norske laget jubler, forteller en storfornøyd landslagssjef i Arosa.

Stian Sivertzen (17) fra Kongsberg beste norske blant gutta

Blant de norske gutta var junioren Stian Sivertzen best og endte på 17.-24.plass.

 

Info om snowboardcross

Snowboardcross er en fartsgren hvor utøverne kjører i heat på fire ned en løype full av svinger og hopp. De to beste fra hvert heat kommer videre fra kvartfinalene til semifinalene, og de to beste fra hvert heat i semifinalene når finalen, hvor førstemann over målstreken vinner.