Olafsen eneste lyspunkt

Helene Olafsen var det eneste norske lyspunktet under worldcupen i Saas Fee denne helgen.

Sist oppdatert 3. november 2008 kl 09.32
STABIL: Olafsens fjerdeplass i boardercross ble lanslagets høydepunkt i Saas Fee. Foto. NSBF
STABIL: Olafsens fjerdeplass i boardercross ble lanslagets høydepunkt i Saas Fee. Foto. NSBF

Under meget variable forhold var hun eneste norske kjører som kvalifiserte seg til finalen under FIS WC i halfpipe i Saas Fee på fredag.

Snøfall og sterk vind stoppet kvalifiseringen torsdag, noe som gjorde at arrangørene valgte å kjøre hele konkurransen, både kvalifisering og finale, på fredag. Dermed fikk hver kjører kun et kvalifiseringsrun, noe som gjorde marginene små i det dårlige været.

Helene Olafsen var eneste norske kjører som kvalifserte seg til finalen, og endte tilslutt opp på en 4. plass. Olafsen, som ligger helt i verdenstoppen innen grenen boardercross, har denne sesongen også valgt å satse på slopestyle og halfpipe.

- Helene har et veldig godt grunnlag på brett, og har kjørt mye. Dette gjør at hun har tatt ting veldig raskt og vi har stor tro på at hun vil lykkes også innenfor disse grenene, sier landslagstrener Roger Hjelmstadstuen.

Helene Olafsen er fornøyd med FIS World Cup, på tross av været.

- Dagen i dag var helt forferdelig. Det var ingen andre på fjellet enn oss, helt flatt lys, og det snødde katter og hunder og var storm. Så det var ikke akkurat drømmeforhold. Men jeg klarte å holde meg på beina, og resultatet er helt jo helt fantastisk! Jeg hadde aldri trodd noe sånt, og er selvfølgelig kjempefornøyd!

Beste resultat på guttefronte var Roger S. Kleivdal med en 23. plass, og Ståle Sandbech på 26. plass.

Størstedelen av landslagstroppen drar hjem i dag, for samling på Olympiatoppen til uken. Og ikke minst til snowboard-Norges festaften, SnowboardAwards 7. november på Månefisken.

Publisert 3. november 2008 kl 09.32
Sist oppdatert 3. november 2008 kl 09.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen