Helene smilte fra øre til øre da hun sto på pallen. Hun viste seg frem allerede i tidskvalifiseringen da hun endte på en femteplass. Men få trodde sine egne øyner da de så den norske 17-åringen gjøre det så bra i heatkjøringen mot de mer erfarne kjørerene.

- Det var tøffe heat og en del knuffing i finalen, melder landslagssjef Vidar Nyhus fra USA. – Men Helene kjørte solid, hadde gode starter og god glid. Vi er strålende fornøyd, forteller han.

Helene ga de eldre konkurrentene bakoversveis allerede tidligere i år, med bronse i FIS-VM og 5. plass i X-Games. Nå har hun levert nok en knallplassering, og det unge Oppegård-talentet er i ferd med å etablere seg i verdenstoppen i sin første verdenscup-sesong.

 

22. - 25. mars blir hun å se under Norgesmesterskapet i snowboard i Hemsedal.

 

Finaleheatet ble vunnet av Lindsey Jacobellis fra USA, mens veteraner som Sandra Frei og Tanja Frieden fra Sveits måtte se seg slått ut allerede før finalerunden.

 

Stian Sivertzen på 10-plass

Stian Sivertzen fra Kongsberg IF Snowboard endte på en sterk 10. plass i herreklassen. Øystein Wallin, også fra Kongsberg IF, nådde ikke opp i kvalifiseringene og ble nummer 35.

 

Resultater - kvinner

1. JACOBELLIS Lindsey USA

2. JEKOVA Alexandra BUL

3. OLAFSEN Helene NOR

4. POMAGALSKI Julie FRA

 

Resultater - menn

1. NEILSON Drew CAN

2. HOLLAND Nate USA

3. SPEISER David GER

4. VAULTIER Pierre FRA

10. SIVERTZEN Stian NOR

35. WALLIN Øystein NOR