Helene på pallen

Helene Olafsen (17) kjørte inn til en imponerende tredjeplass i snowboardcross-løypa i Lake Placid. Dermed er snowboardtalentet fra Oppegård/Ready IL nok en gang å finne i verdenstoppen.

Sist oppdatert 12. mars 2007 kl 09.51
Imponerende 3. plass til Helene Olafsen i lake Placid.Foto: Roger Hjelmstadstuen
Imponerende 3. plass til Helene Olafsen i lake Placid.Foto: Roger Hjelmstadstuen

Helene smilte fra øre til øre da hun sto på pallen. Hun viste seg frem allerede i tidskvalifiseringen da hun endte på en femteplass. Men få trodde sine egne øyner da de så den norske 17-åringen gjøre det så bra i heatkjøringen mot de mer erfarne kjørerene.

- Det var tøffe heat og en del knuffing i finalen, melder landslagssjef Vidar Nyhus fra USA. – Men Helene kjørte solid, hadde gode starter og god glid. Vi er strålende fornøyd, forteller han.

Helene ga de eldre konkurrentene bakoversveis allerede tidligere i år, med bronse i FIS-VM og 5. plass i X-Games. Nå har hun levert nok en knallplassering, og det unge Oppegård-talentet er i ferd med å etablere seg i verdenstoppen i sin første verdenscup-sesong.

 

22. - 25. mars blir hun å se under Norgesmesterskapet i snowboard i Hemsedal.

 

Finaleheatet ble vunnet av Lindsey Jacobellis fra USA, mens veteraner som Sandra Frei og Tanja Frieden fra Sveits måtte se seg slått ut allerede før finalerunden.

 

Stian Sivertzen på 10-plass

Stian Sivertzen fra Kongsberg IF Snowboard endte på en sterk 10. plass i herreklassen. Øystein Wallin, også fra Kongsberg IF, nådde ikke opp i kvalifiseringene og ble nummer 35.

 

Resultater - kvinner

1. JACOBELLIS Lindsey USA

2. JEKOVA Alexandra BUL

3. OLAFSEN Helene NOR

4. POMAGALSKI Julie FRA

 

Resultater - menn

1. NEILSON Drew CAN

2. HOLLAND Nate USA

3. SPEISER David GER

4. VAULTIER Pierre FRA

10. SIVERTZEN Stian NOR

35. WALLIN Øystein NOR

Publisert 12. mars 2007 kl 09.51
Sist oppdatert 12. mars 2007 kl 09.51
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue