Helene Olafsen ble verdensmester!

Helene Olafsen drar til X-Games med en gullmedalje i bagasjen etter FIS-VM i Korea.

Sist oppdatert 18. januar 2009 kl 18.10
Gulljenta Helene Olafsen
Gulljenta Helene Olafsen

– Dette har ikke gått opp for meg ennå!, sier en superfornøyd Helene. - Jeg likte løypa, hadde gode starter og har hatt det gøy i hele dag! Når jeg har det gøy kjører jeg bra, og i dag klaffet alt, sier hun.

Under konkurransen natt til søndag innkasserte 18-åringen fra Oppegård gullet foran sveitsiske Olivia Nobs og Mellie Francon.

– Helene var best på alle starter og vant alle heat, forteller en rørt og glad landslagstrener Jonte Grundelius, og forklarer:

- Treningsfilosofien vår er enkel. Vi skiller oss ut fordi vi ikke bare trener i boardercrossløypa, men kjører mye freestyle, masse park, pipe og frikjøring og det gjør både Helene og Stian til veldig komplette kjørere.

– Også har vi en fantastisk oppbakking fra Olympiatoppen med mye turning og barmarkstrening når vi ikke er på snø, sier han.


Stian Sivertzen (19), som ledet verdenscupen inntil sist helg, endte på en litt skuffende tiendeplass. Han satser nå på å reise kjerringa i X-Games.

– Jeg er litt skuffa, missa i starten og hoppa alt for langt på et hopp så jeg mista farta. Nå er jeg klar for å reise til X-Games for å havne på pallen, sier Stian.

Helene og Stian feirer gullet i kveld, og i morgen kaster de seg på første fly til X-Games i Aspen, Colorado USA, hvor de møter resten av det norske brettlaget i X-Games: Andreas Wiig, Torstein Horgmo, Mikkel Bang og Kjersti Buaas.

X-Games følger du selvsagt på friflyt.no. Vår reporter Hans Petter Hval er allerede på plass i Colorado.

Publisert 18. januar 2009 kl 18.09
Sist oppdatert 18. januar 2009 kl 18.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen