Om været tillater skal det i dag søkes etter de fire savnede toppturistene med helikopter utstyrt med underhengende søker/mottakerantenne. Det er svært vanskelige forhold for redningsaksjonen, men politiet håper at det vil bedre seg tilstrekkelig til å kunne fly inn i området. 

I går kveld måtte både ambulansehelikopter fra Universitetssykehuset Nord-Norge og Forsvarets helikopter snu på grunn av for dårlig vær.  

Annonse

friflyt.no snakket med en av skredekspertene fra NVE, Markus Landrø, rett før et mannskap på fire var på vei ut fredag formiddag. 

– Vi er på plass for å gjøre skredvurdering av sikkerheten på de som skal inn å lete. Det er vår rolle nå, sier Landrø.   

Les også: Forsøkte å gjenoppta søket etter de skredsavnede i Troms 

Det er en svensk kvinne og tre finske menn som er savnet etter at de la ut på topptur til Blåbærfjellet i Tamokdalen onsdag men ikke kom tilbake. De er fryktet tatt av et stort snøskred. Det går skispor inn i skredet, som er 300 meter bredt og 600-700 meter langt, men det er ikke skispor ut av det. 

Ifølge varsom.no var skredfaren i området på nivå 3, betydelig fare for skred, da turfølget la ut på turen til Blåbærfjellet. Farenivået har vært det samme i tiden etter skredet, og det vurderes som risikofylt til å sette inn bakkemannskaper i letingen. Tre helikoptere er også satt inn i søket. 

Les også: Frykter det verste 

Selv om håpet om å finne dem i live etter halvannet døgn er liten, understreker politiet at det letes med håp om å redde dem levende ut av skredet, melder NTB.

Etter at politiet fikk snakket med den svenske mannen som var i følge med de fire savnede, men som kom seg ned fra fjellet før skredet, har politiet fått oversikt over hva slags utstyr de savnede hadde på seg og med seg da de la ut på tur. Alle de savnede har skredsøkere på seg, sier stabssjef Morten Pettersen i politiet i Troms.