Politiet i Troms melder at helikoptersøket i skredområdet i Tamokdalen har gitt treff på signaler fra to ulike skredsendere. Det vil bli gjort forsøk på å grave etter de savnede, samt at det vil bli gjort forsøk på å lokalisere de to andre som det ennå ikke mottatt signaler fra.

I formiddag ble søket etter de fire skiløperne som fryktes tatt av skredet i Tamokdalen gjenopptatt. 

Annonse

Det er to helikoptre som søker etter de savnede, og det er nå folk inne i skredområdet, melder avisa Nordlys

Skredeksperter fra NVE er satt av på to steder i fjellet der ambulansehelikopteret fra Universitetssykehuset i Nord-Norge har brukt mest tid. Det kan tyde på at de har lokalisert signaler fra de savnedes sende/mottakerutstyr.

Det er en svensk kvinne og tre finske menn som er savnet etter at de la ut på topptur til Blåbærfjellet i Tamokdalen onsdag men ikke kom tilbake. De er fryktet tatt av et stort snøskred. Det går skispor inn i skredet, som er 300 meter bredt og 600-700 meter langt, men ikke ut av det. 

Bedring i værforholdene har gjort det mulig å fly inn i området med helikoptre utstyrt med antenne for søker/mottakerustyr.  

Les også: For skredfarlig til å sende inn letemannskaper 
Les også: Forsøkte å gjenoppta søket etter de skredsavnede i Troms 

Kartet viser Blåbærfjellet i Tamokdalen. Skredområdet markert i rødt. Normalrute til toppen markert i blått. Illustrasjon: Politiet
Kartet viser Blåbærfjellet i Tamokdalen. Skredområdet markert i rødt. Normalrute til toppen markert i blått. Illustrasjon: Politiet