Søket i kveld var et grovsøk. Politiet melder i ettermiddag at letemannskapene har ikke gjort noen konkrete funn som indikerer hvor den siste savnede i området befinner seg. Til NRK sa politiet i kveld at de ikke vet sikkert hvor i skredet den siste skiløperen befinner seg. Men det godt vær i området, og letemannskapene forventer å kunne starte opp igjen i morgen. 

I går lykkes det letemannskapene å grave fram en av de fire. Vedkommende ble hentet ut fra fjellet og fraktet videre med bårebil til Tromsø i går ettermiddag. 

Annonse

Letemannskapene har jobbet i hele dag med å få ned de tre siste skiløperne som ble tatt av snøskredet i Tamokdalen 2. januar. I formiddag gravde de fram den andre av de fire savnede, og rundt klokka 13 fikk letemannskapene ned den tredje skiløperen fra fjellet. Begge ble fraktet videre med bårebil til Tromsø. 

Etter at den tredje av de fire var hentet ut fra skredet i dag, tok letemannskapene en pause for å vurdere om det skulle søkes videre etter den siste skiløperen. Det er nå besluttet å gjøre et nytt forsøk på å finne vedkommende i kveld.  

Les også: En funnet omkommet 

Det er Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Norske Redningshunder, politiet og Forsvaret som er med på operasjonen med å få de savnede skiløperne ut av skredet. Bare i dag har det vært over 20 personer med på arbeidet med å finne og grave fram de savnede. Det er tungt og risikofylt, og gravingen må gjøres for hånd. 

I forkant av innsatsaksjonen for å hente ut de savnede, har forsvaret sprengt ut snømasser ved skredet og sikret området for graving og uthenting. 

Været har vært utfordrende og skredfaren har vært stor helt siden ulykkesdagen. Helikoptersøk og bakkemannskap brukte lang tid på å finne posisjonen til de savnede, en svensk kvinne og tre finske men. Søk og redningsoperasjoner har vært avbrutt og utsatt en rekke ganger. Derfor har det ikke vært mulig å få ut de savnede før nå. 

Alt om skredtragedien i Tamokdalen 

Her har vi samlet stoff om snøskred