Den tredje omkomne ble hentet ut fra fjellet klokka 13.00 og fraktes videre til Tromsø med bårebil. Med personen som ble funnet og gravet ut fra skredet i går, og den som ble fraktet ut tidligere i dag, er tre av de totalt fire skredtatte funnet. Søk og graving etter den siste er satt på vent, og det blir avgjort senere om letingen skal avsluttes for kvelden. 

Over 20 personer er med på å grave ut de savnede skiløperne fra skredulykken i Tamokdalen. 

Annonse

Graving i skredet må foregå for hånd, melder politiet på stedet. I går ble den første av de fire omkomne gravet ut av skredet. 

Les også: En funnet omkommet 

Redningsarbeidet etter skredet som gikk 2 januar har vært utfordrende og risikofylt. Den første omkomne kunne først fraktes ut to uker etter skredet gikk. Letemannskapene har flere ganger måtte avslutte arbeidet på grunn av dårlig vær i området, senest i går kveld etter at den første omkomne var hentet ut. 

Les også: Avsluttet graving etter de skredtatte 

Det er Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Norske Redningshunder, politiet og Forsvaret som er med på operasjonen med å få de savnede skiløperne ut av skredet. I forkant av innsatsaksjonen for å hente ut de savnede, har forsvaret sprengt ut snømasser ved skredet og sikret området for graving og uthenting. 

Les alt om skredtragedien i Tamokdalen her.