Barryvox 2 ser ved første øyekast relativt lik ut som den forrige modellen. Men Barryvox 2 har blitt tynnere, flaggknappen har blitt større og skyveknappen til betjening har blitt større og lettere å bruke med hansker. Barryvox 2 er lillebroren til modellen Barryvox S2.
Til venstre den forrige modellen Barryvox S og lik i størrelse som den gamle Barryvoxmodellen. I midten storebror Barryvox S2 og til høyre Barryvox 2. I forhold til tidligere modell har Barryvox 2 blitt tynnere, fått større flaggknapp og bedre skyveknapp. Foto: Christer Lundberg Nes
Mammut app
Mammut har egen app som du bør laste ned der du kan registrere produkt for å få utvidet garanti.
Det er svært enkelt å koble Barryvox 2 opp mot smarttelefon og app. Når du slår på sender/mottakeren sender den automatisk ut Bluetooth signal de første 90 sekundene.
Start appen og slå på sender/mottakeren, og velg å koble til når sender/mottakeren kommer opp i appen. I appen kan du sette opp flere ulike sender/mottakere med navn slik at du lettere kan ha oversikt og følge en unik sender/mottaker.
Gjennom appen kan du velge språk og du kan også velge om Barryvox 2 skal ha og bruke taleinstruksjoner.
Bæresele
Det er vanlig bæresele med band over skulderen og strikk rundt livet. Det er et stivt plastdeksel som du setter sender/mottakeren ned i. Sender/mottakeren får relativt god beskyttelse i plastdekselet. Det er lett å ta sender/mottakeren inn og ut.
Gruppesjekk
Er dere flere på tur bør du bruke gruppesjekkfunksjonen med Barryvox 2. Når du slår på sender/mottakeren og du trykker på flaggknappen i løpet av de første 5 sekundene starter du gruppesjekken.
Visning av gruppesjekk på Barryvox 2. Foto: Christer Lundberg Nes
Trykk flaggknappen for å avslutte gruppesjekk og gå tilbake til send.
Søk etter en
Barryvox har relativt god rekkevidde.
I signalsøket viser den rekkevidden på søkestripebredden og en sikk-sakk pil.
Skjermvisning i Barryvox 2 i signalsøket. Foto: Christer Lundberg Nes
I grovsøket viser Barryvox 2 retningspiler og avstandstall og figurer for antall skredtatte som er innenfor rekkevidden. Foto: Christer Lundberg Nes
Taleinstruksjonene er gode råd som kommer på relativt gode tidspunkt i forhold de ulike søkefasene. Talemeldingene er korte og kan trolig være til hjelp som gode påminninger i en stresset kameratredningssituasjon.
På finsøket viser Barryvox 2 at du skal gå fram og tilbake for å finne det minste avstandstallet. Foto: Christer Lundberg Nes
I tillegg til eventuelle taleinstruksjoner får du digital lydhjelp til de ulike delene av søket. Lydhjelpen er i utgangspunktet bra, men vi opplevde lydstyrken som for svak i litt dårlig vær.
Dersom du går feil vei vil du bli gjort oppmerksom på det med snupil i skjermen og eventuell taleinstruksjon.
Barryvox 2 viser med en pil dersom du går feil vei og må snu for å komme nærmere den skredtatte. Foto: Christer Lundberg Nes
Søk etter flere/utflagging
I alle scenarioene med flere skredtatte som vi testet ut klarte Barryvox 2 å finne og flagge ut alle skredtatte.
I noen komplekse øvelser med mange skredtatte opplevde vi at Barryvox 2 sliter med å være rask nok for oss. Dette merket vi ved at avstandstallet gikk fra sakte nedtelling til et nytt mindre tall med et plutselig og relativt stort hopp. Dette tyder på at vi i testene gikk for fort i forhold til kapasiteten til Barryvox 2. Rådet er at du må øve og kjenne din sender/mottaker med tanke på å bruke gunstig søkehastighet etter hvilken «regnekapasitet» din sender/mottakeren har.
Skjermen til Barryvox 2 etter at vi har funnet og flagget ut 2 skredtatte. Det er ikke noen andre skredtatte(signal) innenfor rekkevidden. Foto: Christer Lundberg Nes
Redningssend/tilbake til send
Tilbake-til-send funksjonen er knyttet til en bevegelsessensor. Fabrikkinnstillingen er at den går «tilbake til send» etter 4 minutt.
Du kan også sette Barryvox 2 i redningssend ved å trykke flaggknappen inn rett etter at du skyver bryteren fra søk til send.
Ved redningssend sender ikke Barryvox 2 ut noen signal før etter at 4 minutt uten aktivitet, som for eksempel dersom du skulle bli begravd i et nytt snøskred.
Forstyrrelser
Barryvox 2 kan ta inn forstyrrelser. Den kan da vise både avstandstall og retning for et kortere eller lengre tidsrom. I bruksanvisningen anbefaler Mammut at du skal ha minst 50 cm avstand fra forstyrrende gjenstander under søk, og helst slå av annet elektronisk utstyr.
Under send viser bruksanvisningen til at du bør ha minst 20 cm avstand til andre elektroniske gjenstander
Ved forstyrrelser vil Barryvox 2 automatisk redusere søkestripebredden til 20 meter og vise dette på skjermen.
Ved digitale forstyrrelser i nærheten reduserer Barryvox 2 søkestripebredden til 20 meter og viser dette på skjermen. Foto: Christer Lundberg Nes
Spesielle funksjoner
Mammut appen i kombinasjon med Barryvox 2 og Barryvox S2 gir muligheter for å sette opp ulike scenarioer for trening. Appen har forslag til ulike treninger på ulike ferdighetsnivå. Mammut påpeker i appen at du bør trene realistisk, intelligent og logge treningene.
Mammut appen har gode forklaringer på hvordan man setter opp de ulike scenarioene og hvordan en kan logge treningene og få «time stamp», en bekreftelse på smarttelefonen når den som søker har gjort fysisk kontakt (funn) med søkestangen.
Hva synes du om denne saken?
Allerede abonnent?
Kjøp abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Fri Flyt,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider og e-magasin.
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
99,-
per måned
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
119,-
per måned
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
139,-
per måned
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Friflyt.no har daglig dekning av det som skjer i skianlegg og toppturområder, og vi dekker debatter og dilemmaer om alt fra snøskred til klimaendringer. Om sommeren skriver vi om aktiviteter skifolk er opptatt av når det ikke er snø på bakken, som vannsport og sykkel.
På friflyt.no finner du også Fri Flyt sine skitester og mer enn 750 guider til toppturer.