BCA tilbakekaller skredsøker

Bryteren kan falle av BCA Tracker 4 - tilbakekaller skredsøkere

En rekke skredsøkere av typen BCA Tracker 4 tilbakekalles fordi det er oppdaget en feil som gjør at bryteren kan falle av sender/mottakeren. – De som er berørt får erstattet med ny, sier importøren.

Sist oppdatert: 2. juni 2022 kl 12.56
BCA Tracker 4.
TILBAKEKALLES: Denne skredsøkeren fra BCA tilbakekalles av importøren.
Lesetid: 1 minutter

– ​Vi forventer ikke at det er mange ute i markedet, men de som er berørt får erstattet med ny, sier Espen Sollien i Madshus, som importerer BCA til Norge.

De tilbakekaller og erstatter nå skredsøkeren BCA Tracker 4 som er kjøpt etter 1. juni i fjor. Årsaken skal altså være at bryteren kan falle av selve enheten. Det beskrives forøvrig som et «bryterplastproduksjonsproblem».

– Hvis dette skjer, vil brukeren ikke være i stand til å slå sender/mottakeren av og på, noe som hindrer muligheten til å veksle mellom «send» eller «søk» etter et oppdagbart elektronisk signal i tilfelle et snøskred, står det i en pressemelding fra importøren.

Det skal ikke ha vært rapportert noen ulykker som følge av dette problemet. Dette skal forøvrig gjelde skredsøkere med serienummer som starter med 21H05 eller 21H06.

De ber nå de berørte fylle ut et skjema for å få ny skredsøker.

– Hvor mange skredsøkere er det snakk om?

–  Vi har ikke nøyaktig antallet, men det er ikke mange. Vi fikk seint leveranse og mesteparten er lokalisert på vårt lager og dermed satt på «hold». 

Publisert 2. juni 2022 kl 12.56
Sist oppdatert 2. juni 2022 kl 12.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen