/ Skitest

Black Crows: Test av ski til topptur og frikjøring

Test av toppturski, randoneeski og frikjøringsski fra den franske skiprodusenten Black Crows.

Sist oppdatert 8. januar 2021 kl 12.43
Black Crows test toppturski frikjøringsski
TEST: Her finner du test av toppturski og frikjøringsski fra Black Crows. Foto: Black Crows

Black Crows er et forholdsvis nytt skimerke, og ble startet i 2006 av frikjørerne Camille Jaccoux og Bruno Compagnet. Merket har siden oppstarten laget frikjøringsski, den første i serien Corvus, før de også startet med ski til topptur og randonee i 2012.

Siden 2014 har Black Crows levert to testvinnere, begge fra «Camox»-serien. I tillegg til frikjøringsski og toppturski lager Black Crows også skistaver.

Black Crows har forøvrig tidligere blitt importert av We Ski AS, men ble solgt i 2019 til Ultimate Nordic AS.

Nedenfor finner du test av ulike ski fra produsenten. Blant annet den nyeste modellen i den nevnte Corvus-serien. Det er testet både ski for menn og damer. Herreskiene er unisex, mens Birdie er en ski utviklet for damer.

Svært mange av skiene som er testet fra Black Crows betegnes som allsidige, altså at de har en midtbredde som gjør at de kan brukes til stort sett det meste.

Skiene du finner nedenfor er fra 2019-2021. Men det har blitt testet en rekke tidligere modeller fra merket, blant annet Black Crows Camox Freebird 2016 som ble testvinner. 

Det er også viktig at du velger riktig bindingstøvel og ski til ditt bruk.

Du trenger for ordens skyld abonnement for å kunne lese skitestene. Men det får du enkelt ved å trykke på en av skiene, og følge veien videre derfra.

Black Crows Corvus Freebird 107 2021
TEST: Les test av Black Crows Corvus Freebird 107 2021.

Toppturski

Black Crows Orbs Freebird 2021

Allsidig toppturski med 89 millimeter midtbredde. Black Crows har i en årrekke laget skien Orb i denne klassen, men har modernisert den foran 2021-sesongen. Orb Freebird er en myk, mellomtung ski.

Black Crows Corvus Freebird 107 2021

En allsidig toppturski fra Black Crows med 107 millimeter midtbredde. Tilhører den nevnte Corvus-serien, og Freebird betyr at dette er en lettere utgave rettet mot topptur og randonee. Corvus Freebird er best for fartsorienterte toppturfolk som aksepterer litt vekt.

Black Crows Ferox Freebird 2020

Toppturski fra Black Crows med 109 millimeter midtbredde. Skien er kategorisert som bred i samletesten. Black Crows beskriver skien som «surfy» og «aggressive».

Black Crows Navis Freebird 2020

Navis er en gammel traver i Black Crows sin lineup, hvor modellene heter det samme, men etternavnet Freebird betyr at det er lettere konstruksjon for topptur.

Black Crows Camox Freebird 2019

Samme modell som ble testvinner i 2016. En allsidig toppturski med 96 millimeter midtbredde. Fra 2016 har skien blitt justert, og har blant annet litt stivere fleks, lavere vekt og koster 1000 kroner mer enn i 2016.

Black Crows Justis 2021
TEST: Les test av Black Crows Justis 2021.

Frikjøringsski

Black Crows Justis 2021

En allsidig frikjøringsski med 99 millimeter midtbredde. Justis er en bakkeorientert, tung tung ski med dobbel titanalplate. Denne skien trives best i bakken.

Black Crows Anima 2021

En skikkelig pudderski fra Black Crows. Skiene har 115 millimeter midtbredde, og er den nest bredeste skien de lager. 

Black Crows Camox 97 2020

En allsidig klassiker fra Black Crows. Men denne gangen har skiene fått litt mykere fleks og noe lengre innsvingradius sammenlignet med sist gang vi testet Camox.

Black Crows Camox Birdie 2020

Frikjøringsski for damer fra Black Crows. En allsidig ski med 96 millimeter midtbredde. Camox Birdie er en ski med moderat innsving som kjennetegnes ved at den er ganske myk, spesielt på midten

Publisert 8. januar 2021 kl 12.43
Sist oppdatert 8. januar 2021 kl 12.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen