– Det er både viktig for bygda, og for miljøet her. Nå får vi en ny boost, slik vi hadde for tre år siden. Nå må vi følge opp det som ble gjort da, sier freeskier og vossingen, Klaus Finne.

For 24. til 26. mars neste år kommer verdenscupen tilbake til Voss, med Big Air-konkurranse i Myrkdalen Skisenter. Voss har lang tradisjon i å arrangere verdenscup, etter å ha arrangert kulekjøringsrenn i en årrekke. I tillegg hadde de ski-VM i 2013. Nå finner verdenseliten altså veien tilbake til vestlandskommunen.

Annonse

– Det er lange tradisjoner for vintersport på Voss. Jeg tror mange synes det er noe helt spesielt med å ha det her, sier Finne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

17-12-03_lightboxorg
17-12-03_lightboxorg

FORNØYD: Klaus Finne under en Big Air-konkurranse på Veko i 2015. Foto: Anders Holtet

– Helt spesielt

Når den nå er Finne selv en av favorittene, etter å blant annet å kjørt finale i X Games i Oslo i samme disiplin.

– Det er veldig spesielt å kjøre på hjemmebane. Sånn var det i Oslo også. Det er spesielt å ha venner og familie som ser på deg, for sånn er det jo ikke ellers, forteller vossingen.

I år ble det blant annet arrangert verdenscuprenn i Big Air i Boston, USA. Forrige gang Voss hadde verdenscup i kulekjøring var i 2014.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mann-omkom-i-Myrkdalen_ordinary_1200
Mann-omkom-i-Myrkdalen_ordinary_1200

TRADISJON: Voss har i en årrekke hatt verdenscup i kulekjøringsområdet til venstre. Foto: Jan Petter Svendal

Ville ha kulekjøring

Markedssjef i Myrkdalen Skisenter, Kaia Finne, forteller at de i første omgang ønsket seg kulekjøring tilbake, men at det ikke lot seg gjøre.

– Det er uansett veldig gøy. Det har vært bra med Open Klasse her de siste årene. Nå vil vil bygge opp en skikkelig arena ved hotellet, og få en festival rundt det. Vi skal gjøre vårt for at dette blir et bra arrangement, forteller markedssjefen.

Det er foreløpig uklart hvordan rennet blir, og det er fremdeles ikke sikkert om det blir renn på dagtid eller kveldstid. Ifølge Kaia Finne skal ser man for seg å ha hoppet nederst ved hotellet.