– Det føles godt å vinne. Dette er noe jeg har tenkt på lenge, helt siden jeg visste om det har det vært målet. Det føles helt sykt å få helt til å klaffe i dag, sier Klaus Finne til Fri Flyt minuttene etter at førsteplassen ble delt ut.

For søndag var det Big Air-konkurranse i Norgescupen på Hovden i Aust-Agder. Likevel var førstepremien i denne konkurransen litt større enn normalt: Wildcard til X Games i Oslo i slutten av februar. Dermed stilte også alle av Norges beste kjørere opp - bortsett fra Øystein Bråten som allerede er invitert.

Annonse

Der viste Klaus Finne, som har hatt en trøblete karriere de siste årene med mye skader, at han virkelig kan prestere når det gjelder. En stor og stilfull doble cork 1620 var nok til å vinne gullbilletten han har hatt lyst på lenge - foran Christian Nummedal og Felix Usterud.

– Jeg har faktisk ikke gjort trikset før. Det føltes okei da jeg kom ut av den, men jeg var litt skeptisk, men jeg måtte prøve.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

windy
windy

KREVENDE: Det var krevende forhold på Hovden, men likevel et enormt høyt nivå. Foto: Anders Holtet

– Tatt dette seriøst

– Kan du fortelle hvor mye du har hatt lyst på plassen i X Games?

– Jeg tok det rolig på nyttårsaften, og det er ikke ofte. Jeg har tatt dette ganske seriøst. Det var det største målet i vinter, så nå kan jeg slappe av litt. Det føles veldig bra. Det er veldig viktig for meg som har vært inn og ut av sporten, jeg kom tilbake i fjor uten at det har klaffet veldig.

– Hva føler du at du kan bidra med på stillashoppet i Oslo?

– Jeg er god på stillashopp, så jeg er veldig gira på å kjøre der. Jeg har et par triks jeg har øvd på som jeg ikke har satt enda, som jeg må øve litt mer på.

– Hvordan skal du lade opp til X Games nå?

Nå reiser jeg til USA, men det blir utrolig mye skikjøring nå i vinter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

frankum
frankum

SPORTSSJEF: Christopher Frankum er sikker på at Finne har mye å bidra med i X Games. Foto: Anders Holtet

– En joker

Landslagssjef for freeskierne, Christopher Frankum, er mer enn fornøyd med at det ble Finne som skal kjøre X Games i Oslo.

– Klaus er en tøff utøver som kjører med mye power. I dag var han med sin doble 1620, perfekt utført, en meget verdig vinner av billetten til X Games OSlo. Vi gleder oss til å se han der og vet at han med sånn type kjøring er en joker mot verdenseliten!

– Er det litt skuffende at det ikke ble en landslagsutøver?

– Absolutt ikke. Klaus har vært inn og ut som representasjonsutøver i World Cup og vi tok han ut til VM i fjor. Han har vært litt plaget med skade tidligere, men beviste i dag at han virkelig er tilbake. Vi gleder oss til å se mer av Klaus i sånn form, sier Frankum, som understreker at nivået aldri før har vært så høyt i Norgescupen.

– Tidenes nivå i en Big Air i Norge, til og med i krevende værforhold.

Resultatliste fra finalen:

1. Klaus Finne

2. Christian Nummedal

3. Felix Usterud

4. Eirik Sæterøy

5. Eirik Moberg

6. Robert Ruud

7. Henning Pytte Hansen

8. Trym Sunde Andreassen

9. Birk Ruud

10. William Ødegaard

11. Andreas Viken

12. Johan Berg (skadet)