– Hovden Skisenter og primus motor, Pål Berntzen kom raskt på banen da vi fikk beskjed om at det var for lite snø i Hemsedal, sier sportssjef i Nor Freeski, Christopher Frankum.

Tirsdag formiddag ble det klart at Hemsedal-konkurransen som skulle gå 3. januar ble avlyst. Årsaken er at skianlegget ikke har nok av verken natursnø eller kunstsnø for å kunne holde en Big Air-konkurranse. Førstepremien, som er et wildcard til X Games i Oslo, ble nødt til å konkurreres om uansett. Dermed jobbet man knallhardt med en alternativ løsning.

Kvalitetsarrangement

Kort tid etter ble det dermed klart at Hovden blir den nye destinasjonen - med samme dato. Det gleder rennleder Pål Berntzen.

– Vi hiver oss rundt og er kjempegira på konkurransen 3. januar. Gøy at eliten tar turen til hovden, sier Berntzen.

Frankum er overbevist om at Hovden kommer til å levere et godt arrangement for norgeseliten.

– På Hovden har de fått en god start på produksjonen og har lovt å kline til med snøproduksjon og engasjement gjennom julen. Med det kvalitetsarrangmentet de leverte i Nor Freeski Cup i fjor, hvor de også ble kåret til årets arrangør i cupen, vet vi at det kommer til å bli lagt ned et kjempearbeid for å gjøre dette til et supert arrangement, sier Frankum.

Foreløpig er det Øystein Bråten, Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi som er invitert til Big Air-konkurransen på Tøyen i Oslo. Det betyr at vi kan vente oss alle de største navnene til Hovden-konkurransen.

– Superkult

En av dem som skal kjempe om wildcardet der er Eirik Moberg, som nå får et drømmescenario med Big Air på tilnærmet hjemmebane etter å ha bodd snart fire år i bygda.

– Det er superkult! Forhåpentligvis blir det et bra hopp, og masse folk som kommer å ser på. Jeg ser frem til å kjøre Big Air, sier Moberg.

– Du tar vel dette hjem?

– Det vet jeg ikke helt, men vi får se. Det er mye bra kjøring på alle sammen om dagen, forteller Moberg.