/ Hovden

Hovden nekter å betale bot og erstatning – må møte i retten

Hovden Alpinsenter nekter å betale en bot og skaderstatning etter at de skal ha ødelagt kulturminner under graving i skianlegget.

Sist oppdatert: 25. juni 2020 kl 12.59
Hovden alpinsenter
NEKTER: Hovden vil ikke betale bot og erstatning. Foto: Anders Holtet
Lesetid: 2 minutter

Gravingen skjedde for tre år siden, og det skal være en en plass for produksjon av jern og ei kullgrop skal ha blitt skadet. Det var Aust-Agder fylkeskommune som anmeldte Hovden Alpinsenter, med Roger Hagel Sørli som største eier. 

Kullgropen og jernproduksjonsplassen er automatisk fredede kulturminner.

Selskapet fikk 50.000 kroner i bot fra politiet, etter ordre fra statsadvokaten i Agder. I tillegg ble selskapet pålagt skadeersatning på rundt 16.000 kroner til fylkeskommunen og 600.000 kroner til Kulturhistorisk museum, ifølge Fædrelandsvennen.

Hovden Alpinsenter skal først ha vedtatt boten, men de har senere protestert, og ment at det var feil person som vedtok boten.

Hovden var forøvrig et av skianleggene som åpnet først i koronakrisen i Norge, med skiheis allerede i påsken. Siden holdt anlegget heisen åpent frem til månedsskiftet juni.

Saken er nå oversendt til Kristiansand tingrett, og partene må derfor møte i retten.

Men styreleder og største eier, Roger Sørli, er klar på at han ikke kommer til å betale noen erstatning. 

– Å komme med slike summer er en hån mot folk som prøver å drive butikk på Hovden. Vi har akkurat tapt ti millioner kroner på å være stengt under koronaen, det kan du sitere meg på, sier Sørli til Fædrelandsvennen. 

Ifølge Sørli skal en gravemaskinfører ha komemt borti en kullgrop under arbeidet med å fjerne røtter og rette ut en av løypene i anlegget.

– Det må være sammenheng mellom størrelsen på erstatningen og ødeleggelsen, sier Sørli til lokalavisen.

Publisert 25. juni 2020 kl 12.59
Sist oppdatert 25. juni 2020 kl 12.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen