– Det er veldig, veldig gøy for oss. Vi får definitivit satt Hovden enda mer på kartet. Vi er veldig takknmelige og glade for at Skiforbundet backer oss opp, og spør oss om å arrangere slike konkurranser, sier daglig leder i Hovden Aktiv, Pål Berntzen.

18. februar i år arrangerer fjorårets NM-destinasjon norgescup i freeski i slopestyle. Der er førsteplassen en god del gjevere enn vanlig - et wildcard til slopestyle-delen av X Games i Hafjell, som arrangeres i mars.

I fjor hadde også Hovden wild card til X Games til vinneren av konkurransen. Den gang ble det kjørt Big Air, og Klaus Finne stakk av med førsteplassen - og en billett inn til X Games i Oslo.

– Hvor viktig er det for Hovden å få slike konkurranser?

– Det er klart det er veldig viktig. Vi er jo heldige som har en anleggseier som er med på å satse knallhardt på park. Vi vil jo være best der, og da er det klart det er viktig å ha slike arrangement.

– Hva slags park møter utøverne på Hovden i februar?

Det blir å prøve å lage den enda mer utfordrende og kreativ. Kreativitet er et nøkkelord som utøvere synes er moro. I fjor hadde vi litt Sør-Korea-inspirerte elementer. Både med vulkanen og hoppet du går sidelengs ut av. Lista legges ikke lavere i år. Det er jo også da du får skille kjørere fra hverandre.

Formatet vil være et vanlig slopestyle-renn, med to klasser - som begge kjører kvalifisering og finale. Vinneren av senior-klassen får et wildcard til X Games slopestyle.