/ Hovden

Vil bygge fire nye bakker og ny skiheis på Hovden

Hovden Alpinsenter investerer 15-20 millioner kroner i en helt ny del av skianlegget.

Sist oppdatert: 8. oktober 2019 kl 10.30
NYTT SKIOMRÅDE: Slik vil Hovden Alpinsenter bygge et nytt skiområde i anlegget. Foto: Hovden Utvikling AS
NYTT SKIOMRÅDE: Slik vil Hovden Alpinsenter bygge et nytt skiområde i anlegget. Foto: Hovden Utvikling AS
Lesetid: 3 minutter

– Dette åpner opp fjellsiden på en god måte. Det er område som brukes mye til frikjøring i dag, og som med utbyggingen gjør det mye mer tilgjengelig for alle, sier Sture Christian Bodahl-Pilegård, daglig leder i Hovden Alpinsenter og en av eierne av skianlegget.

Skianlegget i Setesdal i Aust-Agder er nå i gang med planlegging og søknadsprosessen for å få bygge fire nye skibakker, og en ny t-krok-heis.

Det er den største utbyggingen skianlegget gjør siden de satte opp skiheis til Hovdenut i 2011, nabofjellet til skianlegget. De planlegger å bruke omlag 15-20 millioner kroner på utbyggingen. Selve utbyggingen skjer samtidig som det bygges 100 nye leiligheter i bunnen av området.

– Dette styrker oss i familiesegmentet. Bakkene vil være et typisk midt-segment. Det er ikke den største høydeforskjellen, men vil være en mellomting mellom det bratteste henget, og de slakeste bakkene. Det kan by på mye morsom skikjøring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sture-Pilegaard-hovden-daglig-leder
Sture-Pilegaard-hovden-daglig-leder

INVESTERER: Daglig leder i Hovden Alpinsenter, Sture Christian Bodahl-Pilegård, jobber nå med å lansere et nytt skiområde i anlegget - som kan ses i bakgrunnen. Foto: Anders Holtet

Jobber med godkjenning

De jobber nå med søknadsprosessen til blant annet plan- og bygg i kommunen, i tillegg til arbeidstilsynet og Statens Jernbanetilsyn (taubanetilsynet), men området de ser for seg er allerede regulert til bruk av skianlegget. Dermed er det lite sannsynlig at de støter på noen store utfordringer på veien. Dersom alt går etter planen skal det nye «skianlegget» stå klart rundt juletider i 2021. 

– Vi vet allerede hva trekker koster, også kommer kostnadene med å lage selve anlegget. Nå har vi god erfaring fra Hovdenut, og vi jobber nå med detaljplanlegging.

Bodahl-Pilegård sier området vil egne seg godt til flere typer skikjøring, særlig åpner og tilgjengeliggjør det skogen bedre enn tidligere.

– Man kan dessuten fra Vestheisen kjøre inn i skogsterrenget, som nå blir enda mer tilgjengelig enn tidligere. Da kan du få god frikjøring, eller mildere løyper. Alt etter hva du ønsker, sier Bodahl-Pilegård og fortsetter: 

– Dessuten ligger det svært godt til snømessig. Vestavinden drar ofte med seg snøen inn fra dalen vest for området, som gjør det veldig snøsikkert. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

vestheisen-hovden-alpinsenter
vestheisen-hovden-alpinsenter

NYTT OMRÅDE: Slik skal området til slutt se ut, dersom alt går etter planen. Foto: Hovden Utvikling AS

Større tilbud når stolheisen står

Med utbyggingen styrker også skianlegget seg på vindfulle dager. T-kroken de ser for seg skal frakte skikjørerne lengre opp på fjellet, slik at en stor del av anlegget blir tilgjengelig når stolheisene står.

– Det er ingen hemmelighet at vi har en del vind på fjellet her, som gjør at stolheisen må stå noen ganger i løpet av vinteren. Med t-krok kan vi kjøre flere dager, og styrker derfor også tilbudet de dagene det er vind.

I fjellsiden vil den nye skiheisen altså ligger på skikjørers høyre fra den allerede eksisterende to-seterheisen.

Publisert 8. oktober 2019 kl 10.30
Sist oppdatert 8. oktober 2019 kl 10.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen