/ Hovden

– Vil være en kandidat til Norges beste park

Hovden Skisenter satser knallhardt på park og skicross-anlegg i vinter.

Sist oppdatert: 27. november 2015 kl 15.30
BEST: Hovden har ambisjoner om å bli en av landets soleklare favoritter til årets park. Dette bildet ble tatt i fjor. Foto: Pål Berntzen
BEST: Hovden har ambisjoner om å bli en av landets soleklare favoritter til årets park. Dette bildet ble tatt i fjor. Foto: Pål Berntzen
Lesetid: 3 minutter

– Vi går hardt ut og satser tungt på freeski og skicross i år, med et mål om å være en sterk kandidat til å være den beste parken i Norge. Det mener jeg må være et riktig trykk på målet vårt, sier daglig leder i Hovden Aktiv, Pål Berntzen.

Fredag åpnet Hovden Alpinsenter heisen for første gang denne vintersesongen, og ble dermed et av de totalt 33 skianleggene som åpner i helga. Skisenteret i Aust-Agder har lenge blitt betegnet som en av Norges beste parker, men de hviler ikke på laurbærene av den grunn. 

– Framtiden er park og freestyle. Det er både lek, moro og gir mestringsfølelse, sier Berntzen.

Investert i nye elementer

Alpinsenteret har i år investert nesten 200.000 kroner i nye elementer til parken for å øke kvaliteten ytterligere.

– Da vi hadde Norgescup her i fjor flytta vi parken lengre opp. Der vil den være fra starten av i år, med en god del nye og kreative setups.

Selv om skianlegget åpnet fredag er det likevel en liten stund til parken er klar for bruk.

– Nå har vi produsert for å åpne hovedløypa og en barneløype, så går kanonene rett over til parken. Målet er å ha den ferdig før jul, så vi satser på å åpne rekordtidlig. Det er makskapasitet i parken framover, sier Berntzen.

Satser på skicross

Han forteller også at parken nå shaper opp en half pipe av høyere kvaliteten enn i fjor. Blant annet med en bowl-corner nederst i pipen.  Likevel er en av de store nyhetene et helt nytt skicross-anlegg. I følge Berntzen investeres det omtrent en million kroner i den nye løypa. 

I fjor laget de en løype for å teste stemningen for skicross i anlegget. Etter å ha sett populariteten i den bestemte de seg derfor for å bygge en helt ny løype, til høyre for rød-parken - rett ved toseter-heisen. Det skjer i samarbeid med blant annet Hovden Skigymnas og Norges Skiforbund.

– Det var en kanonsuksess i fjor, som pilotprosjekt. Så jeg har absolutt tro på det her, både når det gjelder lavterskeltilbudet og løypa for viderekommende. Kjører du skicross blir du både en stabil og dyktig skikjører, sier Berntzen.

Målet er etterhvert å kunne arrangere både internasjonale og nasjonale renn i skicross-løypa.

– Det er elementer der som gjør at du kan fly langt. Vi vil være en destinasjon som kan ha større renn, og bli et treningsanlegg. 

Publisert 27. november 2015 kl 15.30
Sist oppdatert 27. november 2015 kl 15.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen