– Det er helt rått, og det er tydelig at folk er gira. Det er fjærlett pudder, og det bare fortsetter å snø i lang, lang tid framover, sier daglig leder ved Folgefonna Sommerskisenter, Andreas Skogseth.

For mens tidlig-vinteren stort sett har vært preget av middels gode forhold i hjemlandet og i resten av Europa - og snødryss i USA, fikk tilreisende til Folgefonan denne uken en stor gladnyhet. 3,5 meter nysnø gjør at både toppturfeberen kan pleies - og sikre 2016-sesongen.

Annonse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

fonna2
fonna2

TRÅKKER: Folgefonna jobbet med å sikre snøen til neste år. Foto: Tom Erik Finnerud

Sikrer 2016

Skogseth understreker riktignok at det ikke kjøres heis på vinteren på Folgefonna - uansett snøforhold.

– Man må nok ta seg opp på feller, sier han.

– Nå er det i alle fall garantert at 2016 blir helt rå for oss. All nedbøren på Vestlandet den siste tiden har kommet som snø på Fonna. Med så store snømengder allerede i midten av desember kan vi se frem til en snøsikker 2016-sesong, forteller Skogseth.

– Trist for de andre

– Hvordan sparer dere på snøen nå?

–Det gjør vi ved å tråkke ned løssnøen, og bygger voller som fanger snø på steder vi vet er utsatte på sommeren, sier Skogseth, før han legger til at han synes litt synd på de andre.

– Det er jo litt trist at det regner de fleste ander steder, sier Fonna-lederen.

PS: Husk at Folgefonna er en isbre. Ta derfor nødvendige forhåndsregler får du går på topptur i området (slik man alltid bør gjøre).