– Vi fant ut at vi skal ta vare på snøen fra i år. Det er faktisk snakk om 100.000-200.00 kubikkmeter med snø. Mest fordi vi ikke har gitt opp å ta vare på isbreen, så vi tenker langsiktig med tanke på hvordan vi skal ta vare på den. Da må vi reserve det vi kan, i alle fall når vi har sånne år som i år. Neste år kan bli tidenes mest snøfattige, sier Andreas Skogseth, daglig leder ved Folgefonna Sommerskisenter.

Folgefonna holder daglig åpent frem til 20. september, men har allerede nå, i likhet med Stryn Sommerskisenter, oppnådd salgsrekord.

Annonse
IMG_3048
IMG_3048

Under arbeidet med snøduken. Foto: Jan Petter Svendal

Dro til Østerrike

Da anlegget skulle åpne i mai så ting derimot annerledes ut. Snøkaos førte til nedsnødde heiser og veier, og det var også derfor ideen om snøsamling ble til realitet.

– Vi dro til Kitzbühel hvor de gjør det samme. Vi så hvordan de gjorde det der, og investerte i en lik type duk, sier Skogseth.

Med over 20.000 besøkende i år kan sesongen sies å være en stor suksess. Skogseth mener likevel at anlegget har mye å gå på, selv om han erkjenner at skianlegget også har truffet på mye i år.

Landslaget på Folgefonna (artikkelen fortsetter under videoen):

LES OGSÅ: Ny snørekord på Folgefonna?

Gjør grep

– Vi må gjøre noen grep, spesielt med tanke på komfortområdene og kafeene. Det jobber vi også med, og jobber hardt for å oppgradere fasilitetene. 

I tillegg blir det lengre heis til neste sesong.

– Vi har skaffet flere master allerede, og hvis alt går etter planen skal det bli 300 meter lengre heis. Det blir helt rått, avslutter Skogseth.

Mer om sommerskisenterne kan du lese i Fri Flyts høstutgave- som er i butikkhyllene om få uker.