– Vi jobber nå med en alternativ løsning, og håper å få den på plass så fort som mulig, sier sportssjef i Nor Freeski, Christopher Frankum.

Sammen med SkiStar Hemsedal skulle de arrangere Big Air 3. januar med X Games-deltakelse i førstepremie. Nå er man nødt til å avlyse hele konkurransen på grunn av snømangel i Norges nest største skianlegg.

– Det er ene og alene på grunn av vær og forhold vi gjør dette, sier Frankum.

Rennet var opprinnelig en del av Norgescupen, som ble avholdt for første gang i år på Skeikampen i helga, men den uvanlig høye premien gjorde at man spådde et unormalt høyt nivå/dra-på-vilje i konkurransen. Frankum kan bekrefte at det vil bli en lignende konkurranse, men at man enda ikke har det helt på plass.

– Det blir uansett en Norgescup Big Air med X Games Oslo wildcard til bestemann, understreker sportssjefen.

Foreløpig er det Øystein Bråten, Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi som er invitert til Big Air-konkurransen på Tøyen i Oslo. Frankum mener kvalifiseringen i Hemsedal er en unik mulighet for de andre kjørerne.

– Det er jo en enestående mulighet til en plass på startlisten i et internasjonalt giga arrangement! I tillegg er det på hjemmebane og med norsk publikum for første gang, forteller Frankum.