– Jeg våkna opp i dag og skulle ut og shredde med Johan, men så oppdager vi at både snowblades´ene mine, skiene våre og stavene mine er stjålet. Johan og jeg er helt rystet. Her prøver man å stå på ski og ha det gøy, så kommer noen og ødelegger moroa, sier en nokså frustrert og skiløs Usterud.

TMM_3898
TMM_3898
Annonse

FRUSTRERT: Felix Usterud (til venstre) og Johan Berg ble utsatt for tyveri og måtte klare seg med stumpeski lørdag. Foto: Tore Meirik

Løsning til 20 kr.

Men heldigvis hadde Felix vært på loppemarked i forkant av Open Klasse på Voss, og han hadde også vunnet et Stiga SnowRacer akebrett dagen før, så landslagskjøreren fant ei løsning.

– Jeg var smart og hadde med fem stompeski som jeg kjøpte på loppemarked for 20 kroner. Jeg har raila litt og Johan har gjort en 360, så man må gjøre det man kan, sier Usterud.

– Er det vanskelig?

– Ja litt, for skateskoene mine mangler en del støtte bakover. Johan har vinterstøvler, og da blir det litt lettere.

– Ingen andre ski har blitt stjålet. Kan det være snakk om en practical joke?

– Vi har tenkt på det, men jeg tror vi kan utelukke practical joke på dette tidspunkt.

– NSF-godkjent

I går vant Felix snowracer-konkurransen i Myrkdalen, og hovedpremien var en splitter ny Stiga Snow Racer. Felix gjorde sitt beste for å oppfylle drømmen om å lande backflip på akebrett, men om han klarte det finner du ut i galleriet under – hvor du også finner bilder fra både dagens old vs. new school-konkurranse, og et knippe bilder fra ettermiddagsøkta på kjempehoppet Big Boy.

Men tilbake til de to landslagskjørerne som kjørte akebrett og tulleski. Vi ba landslagstrener Luke Allen forklare om denne oppførselen er godkjent av Norges Skiforbund (NSF):

– Njæ, vel, jeg godkjenner det i hvert fall. Det har vært en lang sesong, og gutta må få lov å leke litt. Samtidig håper jeg de snart lærer seg at skiene må tas med inn om natta.

– Er du redd de skal legge opp som freeskiutøvere og heller bli en del av stumpeskikulturen?

– Nei, da er jeg mer bekymra for at Felix skal komme på snowracerlandslaget.

Sjekk galleriet under for med action fra Open Klasse-lørdagen!