Kuldegrader og snø den siste tiden i Oslo gjør at hovedstandens skianlegg nå endelig kan åpne for sesongen. Til helga, altså 4. desember, åpner Skimore Oslo (tidligere Oslo Vinterpark) og Varingskollen de første bakkene.

For Skimore Oslo, som altså består av Wyller og Tryvann, betyr det åpning av Tårnbakken og Tryvann Ekspress.

– Vi produserer fremdeles mye snø, slik at vi håper å kunne åpne Hyttli og Familieområdet i starten av neste uke, skriver de på Facebook.

Da Fri Flyt var i kontakt med daglig leder Espen Bengston da snøkanonene begynte 22. november sa han følgende om åpning i den tredje koronasesongen:

– Vi var heldige som fikk holde åpent gjennom hele sesongen, men vi måtte begrense kapasiteten. Det gikk utover en del som ville stå på ski og snowboard. Vi håper at på grunn av at det er såpass mange som er vaksinerte at det blir enklere å håndtere den type smittevern i år. Vi følger med på situasjonen som oppstår.

Varingskollen
ÅPNER: Varingskollen åpner også til helga. Foto: Vegard Breie

Samme dag åpner også Varingskollen de første bakkene for sesongen. I første omgang Akebakken, Trollbarken og Barnebakken .

Her får du full oversikt over hvilke skianlegg som ligger i nærheten av Oslo.

8. desember, altså på onsdag i neste uke, åpner også Oslo Skisenter Trollvann.

– Værmeldingen ser veldig lovende ut så Grefsenkleiva/Familiebakken kommer mest sannsynlig til å åpne fortløpende etter Trollvann, skriver de på Facebook.

Ifølge Fnugg.no skal også Marikollen og Kirkerudbakken åpne neste helg.

For ordens skyld: Snø på Lørenskog er jo også åpent, da.