/ Oslo

Første snøfall i hovedstaden - til helga åpner Oslo Vinterpark

Oslo Vinterpark (Tryvann) åpner rekordtidlig i år, etter kuldegrader og en god helg med nysnø. Varingskollen åpnet allerede helga som var.

Sist oppdatert 11. november 2019 kl 15.02
ÅPNER I HELGA: På lørdag åpner Hyttlibakken i Oslo Vinterpark. Slik ser det ut mandag formiddag. Foto: Espen Bengston / Oslo Vinterpark
ÅPNER I HELGA: På lørdag åpner Hyttlibakken i Oslo Vinterpark. Slik ser det ut mandag formiddag. Foto: Espen Bengston / Oslo Vinterpark

– Vi åpner på lørdag klokken 10:00. i Hyttlibakken. Vi er nærme å åpne mange flere traseer, men trenger en god kuldeperiode til. Har lagt mellom 50 og 60 prosent i Wyller av det vi trenger for et godt produkt. Dette er rekordtidlig og vi er happy, sier administrerende direktør i Oslo Vinterpark (Tryvann), Espen Bengston, til Fri Flyt.

Helga som var har gitt rikelig mengder nysnø i hovedstaden, og kombinert med minusgrader gjør det at det populære skianlegget i Oslo kan åpne den første skiheisen allerede lørdag 16. november. Skianlegget har forøvrig lansert en sesongkortmodell med månedelig betaling.

Varingskollen i Nittedal, en drøy halvtime utenfor Oslo, åpnet skiheisen søndag forrige uke. Det var med 13 cm pudder. De har enda ikke åpnet parken, men Claes Högström, som nylig laget den offisielle manualen for parkbygging, skal lage parken i år.

– Vi hadde fantastiske forhold på søndag. Nå legger vi snø for harde livet for å åpne mer. Så vidt jeg vet klarte de å åpne 8. november en gang, men dette er det tidligste vi har hatt i min tid her, sier daglig leder i Varingskollen, Johan Richard Palmgren.

Oslo Skisenter på Grefsenkollen åpner derimot ikke skiheisen før det nærmer seg månedsskiftet november/desember.

– Det er meldt mildvær til helga, så vi er nok nærmere månedsskiftet før vi får startet. Men da håper vi å komme i gang, sier daglig leder i Oslo Skisenter, Peer Bakke. 

Publisert 11. november 2019 kl 15.02
Sist oppdatert 11. november 2019 kl 15.02
annonse
Relaterte artikler
sikkerhetsnett i wyllerløypa i Oslo
Klart for rando i Wyller

Slik blir Oslos «randofjell» til

Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Sesongstart i Tryvann - Se video

Fri Flyt testet Tryvanns tidligpark

DAGENS LØSNING: En tilbringerheis går fra parkeringsplassen og opp til bunnen av Grefsenkleiva. Peer Bakke skulle gjerne ha fått bygd stolheis hele veien opp.
Politisk uenighet rundt utbygging

Valget kan avgjøre fremtiden til denne skibakken

GJENBRUK: Kunstner og snowskater Camilla Grythe på tur til Tryvann 4. mai - nesten fire uker etter sesongavslutningen i Oslo-anlegget. Foto: Kenneth Erlandsen
Anleggene stenger, men snøen ligger der

Vil ha Skimore Oslo til å utvide sesongen: – Absurd

Se video fra railjam i Tryvann med LTC

Se video: Line Traveling Circus showet i Oslo

PARKENTUSIAST: Eirik Zahl Slora er sportssjef på Wang Romerrike Freeski/Snowboard, og en ivrig jibber. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Slik er tidligparken i Tryvann

– Det er en veldig trendy park

annonse
TRYVANN: Lørdag åpner Skimore Oslo fra Tryvann-siden av anlegget. Foto: Kristoffer Kippernes
Tryvann åpner oslovinteren

– Det likner på vinter!

SAMME PRIS: Oslo Vinterpark fortsetter med sesongkortprisene som i fjor. Her er daglig leder Espen Bengtson. Foto: Anders Holtet
Skimore har låst strømprisen

– Vi er heldige

Peer Bakke Oslo Skisenter Grefsenkleiva Trollvann Grefsenkollen
Reduserer utbyggingen kraftig

Slik kan nye Oslo skisenter bli

Ståle Sandbech gjør en backside air i superpipen på åpningsdagen av Wyller Arena i Oslo
Se film fra Wyller Arena

Nå er superpipen i Wyller tilbake

Oslo skisenter
Snø og kulde i hovedstaden

Nå åpner skianleggene i Oslo

Snøkanon Tryvann
Startet snøkanonene på Tryvann

Her går snøkanonene på Tryvann

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen