– Vi åpner på lørdag klokken 10:00. i Hyttlibakken. Vi er nærme å åpne mange flere traseer, men trenger en god kuldeperiode til. Har lagt mellom 50 og 60 prosent i Wyller av det vi trenger for et godt produkt. Dette er rekordtidlig og vi er happy, sier administrerende direktør i Oslo Vinterpark (Tryvann), Espen Bengston, til Fri Flyt.

Helga som var har gitt rikelig mengder nysnø i hovedstaden, og kombinert med minusgrader gjør det at det populære skianlegget i Oslo kan åpne den første skiheisen allerede lørdag 16. november. Skianlegget har forøvrig lansert en sesongkortmodell med månedelig betaling.

Varingskollen i Nittedal, en drøy halvtime utenfor Oslo, åpnet skiheisen søndag forrige uke. Det var med 13 cm pudder. De har enda ikke åpnet parken, men Claes Högström, som nylig laget den offisielle manualen for parkbygging, skal lage parken i år.

– Vi hadde fantastiske forhold på søndag. Nå legger vi snø for harde livet for å åpne mer. Så vidt jeg vet klarte de å åpne 8. november en gang, men dette er det tidligste vi har hatt i min tid her, sier daglig leder i Varingskollen, Johan Richard Palmgren.

Oslo Skisenter på Grefsenkollen åpner derimot ikke skiheisen før det nærmer seg månedsskiftet november/desember.

– Det er meldt mildvær til helga, så vi er nok nærmere månedsskiftet før vi får startet. Men da håper vi å komme i gang, sier daglig leder i Oslo Skisenter, Peer Bakke.