Guidet av Håvard (12) i Jølster Skisenter

12 år gamle Håvard Taklo viste Skipatruljen til Fri Flyt Jølster Skisenter – det dugnadsdrevede anlegget i Sunnfjord (S4E3).

Sist oppdatert: 5. mars 2018 kl 13.14
Lesetid: 3 minutter

«Er det greit for dere om vi har med en 12-åring på ski i morgen?», lyder en tekstmelding fra Skipatruljens kontakt i Jølster, Vidar Slettehaug. Her finner du vår anleggsguide for Jølster!

Vi har allerede fått på plass 19-åringen Håvard Sandal Høyvik som guide og tenkt at han er ung nok til formålet, altså frikjøring utenfor preparerte løyper. Bård og jeg ser på hverandre og tenker åpenbare tanker i alle retninger. 12 år? Hva med sikkerhet og fokus? Ikke minst skiferdigheter?  

Vi sender en melding tilbake med det vi lurer på. I svaret blir vi garantert at guttungen skal være god nok på ski. 

La gå. Vi prøver. Kanskje er han god nok, og kanskje er det litt artig med en 12-åring?

Det tar ikke veldig lang tid før Skipatruljen rekker å bli overbevist av 12 år gamle Håvard Taklo. Ikke bare får han på skifellene raskere enn alle oss andre. Lille-Håvard kjører fletta av Skipatruljen på alle fronter. Varierende snøforhold i toppartiet fremstår som perfekt snø der han ligger på skjæret med misunnelsesverdig teknikk. Selvsikker og leken dundrer han nedover uten tanker om å sette på bremser. Ikke engang på vei inn i skogspartiet. Droppe klipper gjør han også. Lander fjellstøtt. Når kvelden kommer blir Skipatruljen utfordret til duell i parallell-løypa. Hvordan det går kan du se i filmen. 

Skipatruljen opplevde en sjelden entusiasme bak det dugnadsdrevede anlegget i Sunnfjord. Omlag 100 frivillige sørger for å holde hjulene igang i skisenteret som ikke er så lite som vi trodde. 

– Det er en enorm dugnadsånd, forteller daglig leder for Jølster Skisenter Even Hole, til Fri Flyt. 

Her finner du alle sakene Fri Flyt tidligere har laget fra Jølster.

Du kan også la deg inspirere av boka Toppturer i Sunnfjord hvis du skal besøke området.

 

GENERASJONSKLØFTA: Bård Gundersen (47) og Håvard Taklo (11) fant tonen på ski sammen i Jølster Skisenter. Bilde: Christian Nerdrum
GENERASJONSKLØFTA: Bård Gundersen (47) og Håvard Taklo (11) fant tonen på ski sammen i Jølster Skisenter. Bilde: Christian Nerdrum

Heisen i anlegget tar deg et godt stykke opp i fjellet, og både på høyre og venstre side finnes det  områder for frikjøring. Det er lett å finne flyten med god avstand mellom trærne. Om man skal utnytte hele potensialet til skisenteret tar man på seg fellene på toppen av heisen. Vanligvis går det tråkkemaskin-spor til toppen. På en liten halvtime har man fått et par hundre høydemeter ekstra med store flanker der det nok aldri blir oppkjørt før neste snøfall. 

Fri Flyt kom seg til Jølster med propellfly fra Oslo. Fra Førde flyplass er det bare 45 minutter til Jølster Skisenter. 

Dette er Del 1 av 2 fra Skipatruljens besøk til Jølster og Sunnfjord. I neste episode skal vi på topptur guidet av 19-år gamle Håvard Sandal Høyvik. Denne sesongen av Skipatruljen har to stopp i Alpene, før Norge skal til pers. Først ut er Jølster og Sunnfjord. Videre skal Skipatruljen Hornindal og Sirdal.

Publisert 5. mars 2018 kl 13.14
Sist oppdatert 5. mars 2018 kl 13.14
annonse
Relaterte artikler
Jølster skisenter.
Feiret 17. mai med bunad og ski

Feiret nasjonaldagen i bunad i skianlegget

Jølster skisenter randonee topptur alpin ski snowboard skistar guide freeride
Fri Flyt anleggsguide

Jølster skisenter

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen