Etter en måned på veien med Fri Flyt Film Tour er endelig prologen til Frikjører klar for webben. Hundrevis av snøhungrige nordmenn har allerede sett en god smakebit av den kommende serien med blant andre Stinius Skjøtskift, Marte Tveten og Øystein Aasheim sammen med TGR sin Winterland og den godt likte kortfilmen Bergtatt

Nå som vinteren sniker på ruller vi i gang serien, som er laget av frikjøringstalentet Stinius Skjøtskift sin gode venn Knut August Svisdal. I fire episoder skal vi bli bedre kjent med et knippe profiler som ofrer det meste for å stå på ski. Skjøtskift er den første som portretteres ekslusivt i serien (kommende episode). Stinius var med på flere stopp av Film Tour og har følgende å si om den saken: 

Annonse

Saken fortsetter under bildet

Stinius Skjøtskift, Marte Tveten og Øystein Aasheim
HOVEDPROFILENE: Stinius Skjøtskift, Marte Tveten og Øystein Aasheim er hovedprofilene i webserien Frikjører. Bilde: Christian Nerdrum

Hvordan var det å være på Film Tour og vise film med seg selv?

Veldig kult å stå foran så mange mennesker og snakke om skikjøring. Det var helt nytt for meg, men håper at det byr seg flere muligheter i fremtiden.

Du var på flere stopp, hvilket var mest spennende og hvorfor?

Jeg var på fire stopp.  Alle stoppene var like spennende på hver sin måte. Trondheim var et av høydepunktene fordi det var der jeg var på min første Film Tour helt tilbake til 2002 eller 2003. Jeg var fem år og Mamma var veldig skeptisk til at jeg skulle sitte sammen med voksne som drakk øl. Det gikk heldigvis bra. Takk til Trond Aalde og Endre Løvaas for at jeg ble smugla inn bakdøra! 

Er du fornøyd med filmen?

Jeg er fornøyd. Målet var jo å gi en stemning og vise et budskap, isteden for den hissigste kjøringa. Det blir jo som en minidokumentar. 

Knut August Svisdal er en kompis av deg. Hvordan er det å jobbe med ham og hvilken stil har han?

Veldig kult at jeg fikk med min gode kamerat Knut August på det her. Vi har jo kjent hverandre hele livet og vet hva vi liker. I fjor snakka vi om at det hadde vært kult å vist noe på Film Tour en gang. Lite visste vi at det allerede skjedde året etter. Har veldig lyst til å lage mer med Knut fremover og vise hva vi er gode for. 

Også kommer serien utover høst og vinter. Er det noe du gleder deg til å vise?

Blir en serie med underholdene kjøring og drama. Alle som følger med fikk vel med seg det som skjedde med Øystein Aasheim, så det blir spennende å vise mer av det. Gleder meg også til å vise mer av Stryn. Der kommer det et kult lite segment med noen rockestjerner fra Sverige. (Journ. anm. Reine Barkered og Jackie Passo)

Stinius Skjøtskift og Reine Barkered
PÅ STRYN SAMMEN: Stinius Skjøtskift og Reine Barkered (som er en av rockestjernene Stinius refererer til i intervjuet) Bilde: Christian Nerdrum

Her finner du alt av Frikjører